Політика

На сесії міської ради робили політичні заяви щодо Саакашвілі та згадували його агітацію на виборах мера Житомира

14 September 2017, 17:14

На позачерговій сесії Житомирської міської ради 14 вересня згадували екс-президента Грузії та колишнього голову Одеської облдержаміністрації Михайла Саакашвілі.

Під час депутатських оголошень депутат Олександр Ракович повідомив, що є відповідне звернення фракції Радикальної партії Ляшка.

«Фракція заявляє про реальну небезпеку суверенітету та територіальній цілісності України через відсутність належної реакції органів влади на антиукраїнські дії Саакашвілі і його поплічників у стінах парламенту та поза ними. Звертаємося до президента України Петра Порошенка з проханням дотримуватись вимог законодавства та конституції України в питаннях надання громадянства та просимо президента, Верховну Раду України, Кабінет міністрів України вжити заходів та не допустити провокацій і порушення державного кордону. Вчиненню незаконних дій Саакашвілі та членами його команди, народними депутатами України, які використовували свою недоторканість для силового перетину державного кордону має бути надана вмотивована правова оцінка... просимо Верховну Раду України, президента України, Кабінет міністрів, відповідні правоохоронні органи вжити всіх заходів для припинення антидержавних провокацій, переведення конфлікту в правове поле та притягнення до відповідальності відповідно до законодавства винних», - зачитав голова фракції РПЛ Ракович та закликав колег-депутатів підтримати ці вимоги.

Після цього слово взяла голова фракції ВО «Батьківщина» Любов Цимбалюк.

«Наша фракція і наша політична сила із задоволенням і в першу чергу підтримає це звернення, тільки з нашими доповненнями... Я рекомендую це звернення відправити у Верховну Раду, президенту, СБУ, МВД та генеральному прокурору, ми пропонуємо створити тимчасову слідчу комісію у Верховній Раді та розглянути наступні питання: надання громадянства Саакашвілі, призначення головою Одеської ОДА, звільнення з посади голови Одеської ОДА, а також розглянути діяльність Саакашвілі на посаді голови Одеської ОДА і доповісти всій Україні про досягнення, результати та про причини звільнення. Ми пропонуємо в це звернення включити питання про позбавлення громадянства Саакашвілі, навчання на пункті пропуску «Краківець» в ці дні, «тітушки» на пункті пропуску «Краківець», зупинення потягу Перемишль-Київ, мінування пункту пропуску «Шегині», дії всіх сторін на пункту пропуску «Шегині»... Від себе особисто хочу добавити, що було б дуже цікаво послухати ще як використовувався Саакашвілі на минулих місцевих виборах, у Житомирі, Сергій Іванович (Сухомлин), коли приїжджав Саакашвілі і агітував за вас, щодо (його) присутності за з’їзді БПП ну і такі інші питання. Тому ми, «Батьківщина», підтримаємо це звернення із задоволенням з нашими пропозиціями», - виголосила Цимбалюк під схвальні оплески своєї фракції.

Мер Сергій Сухомлин іронічно подякував, що «Батьківщина» хоче розібратися в діяльності Одеської облдержадміністрації.

«Мені здається, все це вже перетворюється на театр абсурду, коли ми рішенням міської ради пропонуємо Верховній Раді створити комісію. Я дійсно дякую Саакашвілі за підтримку, я з повагою відношуся до політика Міхеїла Саакашвілі, але є Верховна Рада, у неї є свої повноваження, вони можуть створювати комісії, які захочуть», - сказав Сухомлин.

Врешті, питання про включення звернення за пропозицією голови фракції РПЛ до порядку денного не набрало достатньої кількості голосів і на сесії не розглядалося.

Любов Цимбалюк та Олександр Ракович (крайній праворуч) на сесії міської ради 14.09.17

Як повідомляв Житомир.info, житомирському журналісту Василю Хомюку 12 вересня вручили повістку і викликають у Львів на допит по справі Саакашвілі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі