Події

Апеляційний суд постановив: лісгоспу в Житомирській області сплатити 1,5 млн грн за незаконну вирубку 110 дерев

15 September 2017, 13:05

За рішенням суду Коростенському лісгоспу доведеться сплатити 1,5 млн грн за незаконну вирубку 110 дерев на території Ушомирського лісництва. Наказ про примусове виконання рішення суду направлено до Коростенського міськрайонного відділу державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області  15 вересня.

Місцева прокуратура звернулася до господарського суду Житомирської області про стягнення із лісгоспу (на підприємство покладено обов’язки з охорони лісу) збитків на суму 1 488 881 грн. Суд задовольнив позов прокуратури, але лісгосп вирішив оскаржити це рішення у Рівненському апеляційному господарському суді. Натомість суд визнав правову позицію прокуратури обґрунтованою та залишив у силі рішення суду першої інстанції.  

«Позицію Коростенської місцевої прокуратури щодо стягнення із дочірнього підприємства «Коростенський лісгосп АПК» ЖОКП «Житомироблагроліс» облради заподіяної навколишньому природному середовищу шкоди на суму 1 488 881 грн Рівненський апеляційний господарський суд визнав обґрунтованою та рішення суду першої інстанції залишив без змін», – йдеться у повідомленні.

Разом з тим, за повідомленням прес-служби ГУНП України в Житомирській області, 14 під час профілактичного відпрацювання району працівники поліції зупинили вантажівку та трактор, які без документів перевозили дубові колоди.

«14 вересня близько 22.00 поліцейські, які проводили профілактичні заходи по запобіганню незаконній порубці лісу, помітили автомобіль «DAF» з причепом, який рухався околицею районного центру. Як з’ясувалось, у причепі знаходились 56 триметрових дубових колод. Керманич, 31-річниий місцевий житель, відмовився пояснити, звідки та з якою метою перевозить вантаж. Жодних документів, що підтверджували б походження лісопродукції та законність її перевезення, чоловік не надав. Ще за півгодини трактор «ЮМЗ», у причепі якого знаходились близько 3 куб м. соснових дощок, поліцейські зупинили у самому райцентрі. І цього разу 18-річний керманич не зміг пояснити звідки везе лісопродукцію та не надав жодних документів на неї»,  – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці вилучили транспортні засоби і деревину та внесли відомості про події до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Нині триває подальше з’ясування обставин. Винуватцям може загрожувати штраф або громадські чи виправні роботи, або піврічний арешт чи позбавлення волі строком до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області двоє «чорних лісорубів» сядуть до в’язниці, ще двоє – сплатять штраф.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі