Влада

Міносвіти оприлюднило ТОП-10 найбільш та найменш популярних спеціальностей у 2017 році

15 September 2017, 14:50

Найбільш популярними спеціальностями серед вступників у 2017 році стали «Філологія», «Право» та «Менеджмент».

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Найменш затребуваними цього року виявилися «Богослов’я» та «Гідроенергетика», куди було подано відповідно 185 (без урахування духовних ВНЗ) та  193 заяв.

Вступити на спеціальність «Філологія» виявили бажання 85 526 абітурієнтів, на «Право»  – 74 055, на «Менеджмент»  –  59 393 абітурієнтів.

Також серед лідерів «Медицина», «Комп’ютерні науки», «Туризм», «Середня освіта», «Психологія» і «Економіка» (від 46 тис до 40 тис заяв).

Замикає Топ-10 «Інженерія програмного забезпечення» – 33 тис 001 заява.

«Ми бачимо, що традиційно такі спеціальності як «Право», «Менеджмент», «Туризм» та «Економіка» залишаються одними із найбільш популярних у абітурієнтів навіть при тому, що вони не затребувані на ринку праці. При цьому високі щаблі у рейтингу займають й потрібні економіці спеціальності, такі як  «Комп’ютерні науки» та «Інженерія програмного забезпечення». На жаль, серед найменш популярних спеціальностей залишаються й ті, які зараз потрібні на ринку праці, наприклад, спеціальність «Атомна енергетика», - розповів директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

Про те, які спеціальності найбільш популярні  серед абітурієнтів житомирських університетів, Житомир.info повідомляв 24 липня.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі