Економіка

Жителі Бердичева безпідставно отримали субсидій та соцдопомоги на майже 3 млн грн

15 September 2017, 16:25

Субсидій та державної соціальної допомоги на майже 3 млн грн безпідставно отримали мешканці м. Бердичів у Житомирській області.

Про це 15 вересня інформує прес-служба управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Фахівці управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області за результатами ревізії в управлінні праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Бердичівської міської ради виявили фінансових порушень на суму майже 3 млн грн.», - йдеться у повідомленні.

За словами спеціалістів, виявлено безпідставне призначення та виплату державних соціальних допомог малозабезпеченим сім’ям, які надали недостовірні дані під час оформлення такої допомоги щодо наявності у власності та/чи володінні другої квартири (будинку), земельних ділянок площею понад 0,6 га. Через це орган соціального захисту зайво витратив 1,7 млн грн бюджетних коштів.

«Через надання недостовірних даних одержувачами субсидій про придбання нерухомого майна і транспортних засобів на суму понад 50 тис. грн, що були здійснені протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії, та приховування інформації про отримані ними доходи орган соцзахисту безпідставно призначив субсидій на оплату її одержувачами житлово-комунальних послуг на суму 1,1 млн грн. Крім того, виявлено окремі факти безпідставної виплати щомісячних адресних допомог внутрішньо переміщеним особам, грошової допомоги особам, які здійснюють догляд за інвалідами та при наданні пільг зі сплати комунальних послуг, на що зайво витрачено 0,1 млн грн», - повідомили аудити.

За порушення бюджетного законодавства об’єктові контролю зупинено операції із бюджетними коштами. Також його попереджено щодо усунення порушень бюджетного законодавства.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2017 року в 4 районах Житомирської області «малозабезпеченим» сім’ям та переселенцям зайве виплатили 2,3 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі