Влада

У Житомирській області СБУ знешкодила умовну групу диверсантів, яка спробувала закласти вибухівку в населеному пункті

15 September 2017, 17:28

Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні СБ України в Житомирській області провела планові антитерористичні навчання з елементами контрдиверсійної боротьби, які тривали на території регіону 13-15 вересня.

Про це інформує прес-група УСБ України в Житомирській області.

Тренування пройшли за участю представників регіональних Управлінь СБ України, Національної поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Збройних Сил України та Нацгвардії, прикордонної служби, органів місцевого самоврядування та інших відомств державної антитерористичної системи.

«За задумом навчань, дві групи умовних диверсантів планували здійснити низку вибухів на об’єктах критичної інфраструктури і військових частин, дислокованих на Житомирщині. Першу «диверсійну» групу правоохоронці знешкодили після спроби закласти вибухівку в одному з населених пунктів Житомирського району. Другу групу було виявлено та оточено після того як вони проникли на територію військового аеродрому, захопили «заручників» і забарикадувалися у приміщенні. Умовні «терористи» висували вимоги, які постійно змінювалися, що дало змогу змоделювати максимально складний і наближений до реального розвиток навчальної ситуації», - йдеться в повідомленні.

За словами правоохоронців, після безрезультатних спроб переконати «терористів» відмовитися від своїх планів, враховуючи реальну загрозу життю «заручників», було прийнято рішення про їх нейтралізацію зведеною штурмовою групою спецпризначенців. У ході навчань на практиці відпрацьовано алгоритми виявлення та знешкодження ймовірних диверсійно-розвідувальних груп, ведення переговорів із умовними терористами, пошук їхніх спільників, що приховано діють поблизу терористично уразливих об’єктів.

Як повідомляв Житомир.info, 12 вересня жителів північних районів Житомирської області попереджали про військові навчання. 13 вересня близько 11.45 з житомирського автовокзалу евакуювали людей через повідомлення про підозрілу поклажу. Підполковник поліції також розповів про подробиці евакуації відвідувачів кафе «Час поїсти» в торговельно-розважальному центрі «Глобал UA». Також у ГУНП у Житомирській області сказали, що евакуація людей з житомирських закладів пройшла в рамках антитерористичних навчань.

Фото прес-групи УСБ України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі