Влада

У зв’язку з російсько-білоруськими навчаннями охорону держкордону в Житомирській області посилили авіацією

18 September 2017, 12:25

У зв’язку з проведенням російсько-білоруських навчань «Захід – 2017», які розпочались з 14 вересня та триватимуть до 20 вересня, житомирські прикордонники посилили охорону державного кордону.

Про це у коментарі Житомир.info повідомив керівник прес-служби Житомирського загону Північного регіонального управління Держприкордонслужби Юрій Шахрайчук 18 вересня.

«Протяжність державного кордону по Житомирській області – 253,7 кілометрів. На сьогоднішній день область охороняє три відділи прикордонної служби – «Овруч», «Лучанки» і «Копище». І маємо два пункти пропуску – міждержавний «Майдан Копищанський» і міжнародний «Виступовичі». Нині посилена охорона державного кордону шляхом збільшення прикордонних нарядів, а також щільності охорони державного кордону – кількості нарядів, які розташовані на кілометр державного кордону»,  – зазначив Юрій Шахрайчук.

У прес-службі Державної прикордонної служби України також зазначають, що північний кордон посилено авіацією.

«Екіпажі авіаескадрилей на патрульних літаках проводять повітряний моніторинг кордону і вже обстежено близько 900 км держрубежу. Нині прикордонники продовжують прикривати напрямки можливих провокативних дій та збройних вторгнень у тісній взаємодії з ЗСУ, Нацгвардією та Нацполіцією по всіх ділянках. До заходів також залучаються резерви прикордонного відомства. Такі заходи триватимуть щонайменше до закінчення навчань «Захід-2017», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, жителів північних районів Житомирської області попередили про військові навчання.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі