Влада

Голова Житомирської ОДА «дав на горіхи» підрядникам та пригрозив технагляду

19 September 2017, 09:28

18 вересня у приміщення Житомирської облдержадміністрації відбулася нараду губернатора Ігоря Гундича з підрядниками.

Голова Житомирської ОДА пригрозив будівелькам та технагляду, якщо вони не дотримуватимуться всіх технологій робіт та не будуть активно працювати – співпраці більше не буде.

«Чому я вас зібрав? Перша причина: виставляли на тендер об’єкти, і у мене таке враження, що ви готові на 50 мільйонів об’єктів робити, а то й на 100. Після того як я проїхав об’єкти, я зрозумів, що у вас немає потужності, щоб ці об’єкти робити. І ви зараз будете мені зворотнє доводити? Але ще найгірша проблема в тому, що я дивлюся, що місто починає по стадіону проводити тендер: дивлюся, наші підрядники в місто лізуть. Вам роботи тут не вистачає? Мені здається, що ви тут набралися, як «жаба мулу». Тому я вас про що хочу попросити: я багатьох знаю, з багатьма спілкуюся, всі ви поважні люди, питань немає, але якщо ви берете об’єкт, то коли золотий день, коли + 29… я приїжджаю на об’єкт, а на об’єкті, умовно кажучи, відповідального немає, старший – десь пішов, там 5 людей працює, там 4 людини… Я просто дивуюся: ви сьогодні берете об’єкт, а у вас їх немає кому робити. Я просто чому про це зараз говорю: тому що всі, я про це сказав Роману Валерійовичу (Щебетов), всі по ДФРР до 1 грудня мають провести відбір проектів. Тендер ми оголосимо в січні-лютому, і якщо ви будете показувати такі результати, мені з вами не буде про що говорити. Це момент перший», - сказав Ігор Гундич.

Відео опубліковане на сторінці у Facebook Ігоря Гундича

Також голова Житомирської області наголосив на техніці безпеки.

«Момент другий – техніка безпеки. Ось я приїхав у Радомишль: діти граються біля школи. Але є ж якісь норми, треба ставити якийсь паркан. Робіть так, аби ніхто не постраждав. Далі, технологія: я не будівельник, і не великий спеціаліст, але в деяких речах я розбираюся: як клеїться вата, і скільки дюбелів потрібно, я дуже швидко це все порахую. Це стосується вас і технагляду, тому що, попереджаю всіх, хто з технагляду тут: якщо ви, не побачите того, що побачу я – ви працювати більш з нами не будете. Це я гарантую. Тому будь ласка, технологій дотримуйтесь. Не треба зашивати 500 квадратів, а потім ставати штукатурити. Робіть так, як я бачив у Бердичеві: вони кладуть мінвату, потім сітку, потім штукатурять і зразу фарбують, робіть так як повинно бути, а не так як ви вважаєте за потрібне, і не так, як вам зручно. Я також на це звертатиму увагу. Тепер далі, матеріали: на кожному об’єкті я фотографую всі матеріали, які використовуються, потім братиму проекти і дивитимусь, що ви використовуєте… І ще раз прошу технагляд: якщо я щось побачу таке, що ви не побачили – працювати з вами більше не буду, однозначно. Я особисто буду приїжджати і дивитися графік виконання робіт», - резюмував Ігор Гундич.

Як повідомляв Житомир.info, 16 вересня голова Житомирської облдержадміністрації пообіцяв «серйозну розмову» з підрядниками, що ремонтують житомирські басейн та стадіон.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі