Події

На скельному масиві в Житомирському районі вандали розбили меморіальну дошку добровольцю батальйону «Донбас»

19 September 2017, 11:28

У Житомирському районі невідомі розбили меморіальну дошку загиблому в АТО, добровольцю батальйону Донбас - Юрію Коновалову. Дошку бійцю, який загинув в Іловайському котлі, його друзі  встановили на скелі у Денишах, бо Юрій був альпіністом.

«Юра наш товариш, альпініст. Ми разом з ним їздили в ці місця, ми тут тренувалися все життя практично, юність, зрілість», - розповідає друг загиблого Юрій Максименко.

Юрій Коновалов - кандидат економічних наук, доцент Київського національного економічного університету. Одразу після майдану пішов воювати в лавах добровольчого батальйону Донбас під позивним «Чумак». Загинув під час виходу з Іловайського котла.

«Юрко був важкопоранений, і ситуація така, що хлопці не могли його витягнути, бо це коштувало б їм життя. Людина з важким пораненням, все горіло. Оскільки ніхто не бачив його мертвим, ми його ще рік активно шукали. Визнаний Юрко був за аналізом ДНК», - розповідає дружина бійця Віра Гаценко.

Похований Юрій Коновалов серед невідомих бійців АТО на Краснопільському кладовищі у Дніпрі. Його батьки і досі відмовляються вірити, що їх син загинув. Тому поки не перепоховали його.

«Це для нас болюча рана, і хлопці взялися зробити таку меморіальну дошку, щоб було десь близько, бо в Дніпро не наїздишся, це не близько. Щоб була пам'ятка. Щоб і альпіністи це бачили», - розповідає дружина.

Днями друзі виявили, що вандали розбили дошку.

«Покликали поліцію, повідомили про акт вандалізму, показали це місце, склали протокол. Ми ніяких надій не покладаємо, що когось знайдуть, але, принаймні, люди повинні знати що ворог не спить, тобто, є люди, які створюють протистояння на мирній території», - говорить друг загиблого Дмитро Єсипчук

У поліції нині проводять перевірку. Друзі загиблого спершу хотіли встановити нову меморіальну дошку, а потім передумали.

«Нам прийшла ідея, якщо ми її склеїмо, щоб читалося гарно обличчя. Ми хочемо залишити як дошку розбиту і склеєну, щоб люди бачили ось що до цього часу відбувається, ми цю пам’ять розбиту ось такою показувати, щоб інший образ з’явився», - розповідає Дмитро Єсипчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі