Суспільство

Результати перших 100 днів безвізу: кількість поїздок українців до ЄС збільшилася на 10%

19 September 2017, 16:54

11 червня 2017 року офіційно запрацював режим безвізового в’їзду для громадян України до країн Європейського Союзу, за виключенням Великої Британії та Ірландії і включаючи чотири шенгенські держави – Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію.

Про підсумки перших 100 днів дії безвізу повідомляє прес-служба Представництва Європейського Союзу в Україні.

«Перші три місяці безвізового режиму засвідчили вражаючі результати. Згідно з даними Державної прикордонної служби України, 5 799 360 громадян України (станом на 11 вересня 2017) відвідали ЄС протягом трьох місяців з моменту набрання чинності безвізового режиму. Серед них 1 413 178 громадян – за біометричними паспортами, у тому числі 235 795 громадян – без віз (тобто 87% громадян з біометричними паспортами подорожували з візами, а 17% скористалися усіма перевагами безвізового режиму)», - йдеться у повідомленні.

Згідно з цими ж даними, кількість поїздок, здійснених українцями до країн ЄС за три літніх місяці 2017 року, зросла на 10% у порівнянні з аналогічними трьома місяцями 2016 року.

«Відмову у в’їзді до ЄС за час дії безвізу отримав лише 61 громадянин України – тобто 0,026% від загальної кількості безвізових подорожуючих. Основними причинами відмови у в’їзді були перевищення термінів перебування в ЄС під час попередніх поїздок та відсутність документів, що підтверджують мету та умови перебування в країнах ЄС», - інформує представництво ЄС в Україні.

За перші 100 днів роботи безвізового режиму між Україною та ЄС,  веб-сайт проекту «Відкрий Європу», який фінансується ЄС, відвідали 410 000 осіб. Веб-сайт детально пояснює правила та можливості безвізу: роль біометричного закордонного паспорту, правила перетину кордону, терміни перебування в ЄС, можливості для туризму, короткострокового навчання та розвитку бізнесу.

Як повідомляв Житомир.info, з початку цього року органи ДМС в Житомирській області оформили 60 тисяч закордонних паспортів, що вдвічі більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі