Влада

Новий начальник управління екології Житомирської ОДА: Земельні питання повинні детально вивчатись

20 September 2017, 09:32

19 вересня відбулося представлення начальника управління екології та природних ресурсів Житомирської облдержадміністрації – Оксани Ревенко.

Розмову з нею записала прес-служба Житомирської ОДА.

Ви стали переможцем конкурсу ще у березні. Чому півроку тягнулося Ваше призначення?

– Так, дійсно, пройшло досить багато часу. Це пов’язано з тим, що Міністерство екології та природних ресурсів не давало свого погодження на призначення, яке адміністрація чекала. У них часових обмежень немає. Насправді, існує неузгодженість законодавства. За словами юристів, цього погодження і не потрібно було, адже у новому Законі «Про державну службу» такого пункту немає. Проте він залишається у законодавстві про місцеві адміністрації. Представник Національного агентства України з питань державної служби також запевнив, що чекати не потрібно. Тому ось так і затягнувся весь процес.

– Але ж всю процедуру і спецперевірку Ви пройшли?

– Звісно, інакше мене б не призначили.

– Чим займалися у цей період – від конкурсу і до призначення?

– Я продовжувала займатися консультативною діяльністю у галузі земельного права та у сфері містобудування як фізична особа-підприємець.

– Чи ознайомлювалися з роботою управління, екологічними проблемами області?

– Екологічними питаннями я, як і кожен житель області, звісно цікавилася. Також я спостерігала за роботою управління. Брала участь у роботі обласної робочої групи з ефективного використання в області земельних ресурсів, але не як член, а як незалежний консультант. Відтепер прийдеться заглиблюватися у ці питання більше.

– З чого плануєте почати свою роботу на посаді?

– Спочатку потрібно з’ясувати, хто чим займається в управлінні, детально переглянути положення. Можливо, будуть зміни в положенні, запропоновані додаткові функції, які ми можемо взяти на себе в межах законодавства.

– Є вже якісь конкретні напрямки, думки з цього приводу?

– Так, але для цього потрібен професійний і сильний юрист. В управління є земельний сектор, але поки що це вакантні посади. Вважаю, що земельні питання повинні детально вивчатись. Вони виносяться в адміністрації на розгляд комісії, голова приймає певні рішення, але управління екології у ці питання не заглиблюється, тому що цим займається Держгеокадастр. Виходить, що адміністрація цими питаннями не займається, в той же час відповідальність за рішення несе.

– Кадрові рішення плануєте?

– Поки що це питання навіть не обговорюється. Аби зрозуміти, яка людина, який вона професіонал, потрібно попрацювати з нею безпосередньо. Тому з часом будемо бачити.

– Дякуємо Вам за розмову! Бажаємо досягнення своїх цілей, успіхів та розуміння від колег!

Як повідомляв Житомир.info, призначену 12 вересня головою ОДА начальницю управління екології представили колективу 19 вересня. Ревенко виграла конкурс на заміщення вакантної посади начальника управління екології та природних ресурсів ОДА ще в березні 2017-го, але не було погодження Міністерства екології.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі