Події

У посадці в Житомирі грибник знайшов сховок із гранатами, електродетонаторами та патронами до АК

20 September 2017, 10:24

Житомирські поліцейські вилучили небезпечну знахідку, що потрапила на очі місцевому жителю, який збирав гриби в лісопосадці неподалік проспекту Миру у Житомирі 19 вересня.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Житомирській області.

«19 вересня до Житомирського відділу поліції звернувся 29-річний житель обласного центру із повідомленням про те, що виявив військовий матерчатий підсумок з боєприпасами. На місце події прибули слідчо-оперативна група Житомирського відділу поліції, працівники вибухотехнічної та кінологічної служб ГУНП», – йдеться у повідомленні.

Поліцейські вилучили з місця події корпуси гранат Ф-1 та РГД-5, підривачі, тротилову шашку, електродетонатори, наземні сигнальні патрони, 80 патронів калібру 7,62 мм до АКМ та 210 патронів калібру 5,45 мм до АК. Усе було направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Події кваліфіковано за ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Триває з’ясування походження боєприпасів та зброї.

Правоохоронці нагадують, законодавством носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Як повідомляв Житомир.info, 27 травня в центрі Житомира поліція оточила двір і шукала вибухівку в автомобілі.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі