Влада

Батьки можуть звертатися до поліклінік за щепленням малюків – у Житомирську область надійшла вакцина БЦЖ

20 September 2017, 11:30

Житомирська область отримала  чергову партію вакцин, які закуплені за кошти Державного бюджету України на 2016 рік.

Про це 20 вересня повідомив прес-центр управління охорони здоров’я Житомирської  облдержадміністрації.

«За словами начальника відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергія Березовського, відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 14.09.2017 № 1088 Житомирська область отримала 18004 дози вакцини ПРІОРИКС для профілактики у дітей кору, епідпаротиту  та краснухи. Вакцина призначена для щеплення дітей у віці 1 року та 6 років.  Також на «Базу спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради надійшло 37980 доз вакцини для профілактики туберкульозу – БЦЖ. Востаннє цю вакцину область отримувала у вересні минулого року, і на даний час у більшості лікувальних закладів вона вже закінчилась, що призводило до великої кількості скарг та звернень з боку батьків нещеплених дітей. Наразі ситуація в області з вакциною БЦЖ буде повністю врегульована», - запевняють в ОДА.

Управління охорони здоров’я облдержадміністрації провело повний розподіл медичних імунобіологічних препаратів, і протягом декількох днів  вакцини надійдуть до лікувально-профілактичних закладів Житомирської області.

Батькам пропонують звертатись до закладів охорони здоров’я за місцем проживання для проведення планової вакцинації своїм дітям.

Нагадаємо, навесні 2016 року житомирські батьки скаржилися, що немовлят майже рік не щеплюють від туберкульозу. У травні 2017 в Житомирі так само не вистачало вакцини БЦЖ, батькам радили почекати до червня.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській області закінчується ін’єкційна вакцина проти поліомієліту, а місяць тому область отримала вакцину для профілактики АКДП й гепатиту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі