Місто

Житомирський виконком дозволив прибрати три ТС і негайно знімати банери на парканах вздовж доріг

20 September 2017, 14:10

Виконком Житомирської міської ради ухвалив рішення про демонтаж трьох тимчасових споруд та банерів на турнікетах/парканах.

За це проголосували на черговому засіданні міськвиконкому 20 вересня.

«Затвердити перелік самовільно розміщених тимчасових споруд, що підлягають демонтажу згідно з додатком. У разі виявлення самовільного розміщення на турнікетах/парканах банерів, ці засоби зовнішньої реклами визнавати такими, що підлягають негайному демонтажу. Зобов'язати комунальне підприємство «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Житомирської міської ради в місячний термін демонтувати тимчасові споруди згідно з додатком та виконувати роботи з демонтажу банерів на турнікетах/парканах», - йдеться у затвердженому рішенні.

Про які саме тимчасові споруди йде мова на засіданні пояснював директор департаменту містобудування та земельних відносин Ігор Блажиєвський.

«У додатку в нас є три позиції, перша – це Клосовського, 6: там встановлено самовільно каркас металевий, він уже протягом певного періоду створює негативний зовнішній вигляд. Друга позиція – славнозвісний тимчасовий кіоск по вулиці Степана Бандери, 12: він абсолютно самовільний, немає паспорту прив’язки і дозвільних документів. І третя позиція – тимчасовий кіоск по вул.Львівська, 14», - пояснив директор департаменту.

Нагадаємо, на засіданні 16 серпня цього року міськвиконком затвердив проект рішення, в якому інспекції з благоустрою доручили впродовж місяця демонтувати 18 банерів на парканах

Як повідомляв Житомир.info, з січня 2013 року влада Житомира перестала видавати і продовжувати дозволи на розміщення рекламних банерів на парканах вздовж доріг, мотивуючи це неестетичним виглядом рекламних носіїв. В квітні 2014 року під час загальноміського місячника благоустрою збиралися прибрати всю рекламу з придорожніх парканів. У вересні 2015 року колишній перший заступник мера та кандидат в мери Житомира Сергій Сухомлин говорив, що рік пішов на те, щоб прибрати рекламу на парканах вздовж доріг, але власники рекламних конструкцій звернулися до суду. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі