Влада

Для учасників АТО і переселенців спростили процедуру участі в програмі «Доступне житло», на яку цього року виділили лише 30 млн грн

21 September 2017, 09:51

Урядом прийнята постанова, направлена на вирішення проблеми забезпечення доступним житлом учасників АТО і внутрішньо переміщених осіб: для цих категорій спростили процедури отримання державної допомоги за програмою «Доступне житло» та відкоригували порядок, за яким держава надаватиме  підтримку зі слати до 50% вартості житла для учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб та 30% для інших категорій населення.

Про це 20 вересня повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття урядової постанови – інформує прес-служба віце-прем’єра.

Віце-прем’єр повідомив, що постанова розроблена на виконання Закону «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва».

«Програма доступне житло буде поширена в першу чергу на дві категорії громадян – учасників АТО і вимушено переселених осіб. Запропоновані зміни дадуть можливість 50% компенсації від вартості на придбання житла, а також спрощується переліку документів, які необхідно подавати внутрішньо-переміщеними особам», — зазначив Геннадій Зубко.

Також право на державну підтримку матимуть не лише громадяни, що перебувають на квартирному обліку, а й ті, що не мають у власності житла, або мають у власності житлову площу, що не перевищує 13,65 квадратного метра. Для внутрішньо переміщених осіб передбачено право на участь у програмі за умови, що вони не мають у власності житла, що знаходиться на підконтрольній території України.

За інформацією Мінрегіону, Верховна Рада лише 13 липня цього року прийняла Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», яким передбачено фінансування за бюджетною програмою за КПКВК 2751190 «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» в обсязі 30 млн гривень (набрав чинності з 03.08.2017).

Довідка: Державна цільова соціально-економічна програма будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки, затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2009 року № 1249, а також понад 30 місцевих програм, відповідно до яких молоді громадяни України мають можливість придбати житло шляхом отримання державної підтримки, яка полягає у сплаті державою від 30 до 50 відсотків вартості будівництва (придбання) доступного житла та/або надання пільгового іпотечного житлового кредиту. За час реалізації програмою скористалися 3,7 тисяч сімей.

Як повідомляв Житомир.info, 16 березня цього року Верховна Рада прийняла законопроект «Про внесення змін до статті 4 Закону «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» (щодо реалізації державних житлових програм), яким передбачено збільшення до 50% компенсації з бюджету вартості житла для учасників АТО та переселенців. Президент Петро Порошенко підписав закон 4 квітня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі