Події

У Житомирській області господарі не вимкнули сушку для грибів і залишилися без даху над головою

21 September 2017, 15:10

20 вересня в селі Симаківка Ємільчинського району люди самі почали гасити пожежу в будинку, господарі якого залишили працюючу сушку з грибами.

Про це 21 вересня написав сайт управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Житомирській області.

«20 вересня о 09:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку в селі Симаківка Ємільчинського району. Рятувальники з’ясували, що горить веранда та дах будинку. Власників вдома не було. Ще до приїзду рятувальників селяни самотужки розпочали гасіння оселі. Крім того, щоб не зайнялася розташована поруч господарча будівля, вони також проливали її водою», - повідомляє прес-служба.

Пожежу локалізували о 09:25, ліквідували ще через дві години. Вогонь знищив 20 кв. м перекриття та покрівлю на площі 48 кв. м.

«За попередньою версією, загоряння сталось через коротке замкнення – власниця пішла на роботу та не відімкнула з розетки сушку для грибів», - повідомляють рятувальники.

Також УДСНС повідомляє про ще дві пожежі в селищі Черняхів та Черняхівському районі, які сталися минулої доби. Так, під ранок загорівся житловий будинок у селі Городище Черняхівського району.

«Вогнем було охоплено дах та веранду житлового будинку. На цей час односельчанин встиг допомогти залишити оселю літньому подружжю: 81-річному чоловікові та 78-річній жінці. Від госпіталізації господарі відмовились, а дідусеві, який опік полум’ям руку, допоміг фельдшер. Попередньою причиною пожежі стало коротке замкнення в електромережі», - йдеться в повідомленні.

У Черняхові з господарської будівлі, яка була захаращена домашніми речами і горіла, рятувальники винесли два газових балони.

Як повідомляв Житомир.info, днями в Ємільчинському районі чоловік сушив гриби і ледь не спалив хату
 
 
 
Фото УДСНС

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі