Влада

День народження Житомирської області: «кришталеві мальви», гарні жінки й концерт. Фоторепортаж

22 September 2017, 17:43

22 вересня в Житомирському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги відзначили 80-річчя з дня утворення Житомирської області.

На урочистості прийшли діючі та колишні посадовці, делегації з районів, всі святково прибрані. Зі сцени виступали артисти драмтеатру, співачка Ірина Шинкарук, Житомирська хорова капела «Орея», клуб спортивного танцю «Естет», артисти Бердичівського цирку, Бовсунівські бабусі та етно-рок-гурт «TaRuta». На великому екрані демонстрували короткі відеосюжети про райони, а представникам від кожного району вручали нагороди – кришталеві мальви. До речі, цього дня у фоєй драмтеатру працює квіткова фотозона з мальвами, які стали символом свята.  

Не обійшлось без промов голів ОДА та облради про досягнення області.

З нагоди 80-річчя створення області ОДА підготувала 80 цікавих фактів про Житомирщину, зокрема:

  1. За площею Житомирська область займає 5 місце серед усіх регіонів нашої країни і займає площу 29 832 км². Це більше за площею таких, наприклад, країн, як Вірменія, Ізраїль.
  2. Житомирська область займає перше місце в Україні по запасах лісових ресурсів, які становлять 750 тисяч гектарів (а це 3 держави Люксембург!)
  3. Житомирська обласна філармонія ім. Святослава Ріхтера – найстаріший театр України.
  4. Малинська фабрика виробляє банкнотний папір для всього континенту. Подібних підприємств лише 50 у світі.
  5. На Житомирщині знаходиться геологічний заказник «Кам'яне село» – одне з неймовірних чудес України, створених для неї самою природою. Величезні кам'яні брили розташувалися на території 15 гектарів.
  6. Свято-Василівський собор  – діючий православний храм у місті Овручі – один із найдавніших українських храмів з легендарною понад 1000-літньою історією.
  7. Селище Червоне Андрушівського району стало переможцем конкуру «неймовірні села України-2017». Саме тут розташований відомий будинок Терещенків.
  8. 100 тисяч років тому на території Житомирської області вже мешкали первісні люди.

Володимир Ширма, Ігор Гундич

Директор Андрушівської обсерваторії Юрій Іващенко

Ірина Шинкарук

Фоторепортаж Анни Максимової 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі