Суспільство

Два колишніх бійці новоград-волинської 30-ї бригади представляють Україну на «Іграх нескорених» у Торонто

25 September 2017, 10:43

24 вересня в канадському місті Торонто стартували міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службового обов'язку «Ігри нескорених» (Invictus Games). Турнір був заснований Принцом Гаррі, перші Ігри відбулися 2014 року в Лондоні та стали яскравим свідченням того, на що здатні військові, які захищають свою країну, і наскільки незламною є їхня воля до життя. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри в Орландо, а вже 2017 року військові-спортсмени втретє зустрінуться в Торонто. Цього ж року до Ігор Нескорених уперше приєднається українська збірна.

У складі збірної є два колишніх бійці 30-ї механізованої бригади, яка дислокується у м. Новоград-Волинський Житомирської області – кияни Юрій Писарчук та Сергій Молодід.

Колишній боєць 30-ї механізованої бригади Юрій Писарчук, який зазнав поранення влітку 2014 року під Лутугиним на Луганщині, розповів свою історію «5 каналу».

«У ніч на 28 серпня поїхали не туди, куди треба було, скажімо так. Потрапили на пригоди. Був розрив поблизу голови механіка-водія БМП. Дякувати Господу, живий-здоровий, тільки трохи контужений. Ще один товариш у нас отримав перелом руки. Не пам'ятаю – закритий чи відкритий. Я вже був у стані напівнепритомності», – розповідає Юрій.

Тоді, каже, військовий, зазнав поранення голови та травми хребта. Пошкодження спинного мозку спричинило парапарез – частковий параліч ніг, а через поранення у голову чоловік частково втратив зір. Сюжет про Юрія Писарчука дивіться тут.

У Торонто колишній боєць 30-ї бригади змагатиметься в двох дисциплінах – плавання та легка атлетика.

Велоспорт на шосе та легка атлетика – в таких дисциплінах виступатиме ще один колишній боєць 30-ї бригади Сергій Молодід, який ніс службу біля Світлодарської дуги і там зазнав серйозної травми хребта.

Тривала реабілітація і заборона лікарів на навантаження, Сергія не зупинили. Розповідає, до війни 10 років професійно займався велоспортом, тому вирішив повернутися до звичного способу життя – повідомляє «5 канал».

«Мені було важкувато, якщо чесно. Я фактично не їздив на велосипеді і постійно це супроводжувалось якимись ускладненнями. Потому поставив вдома дошку Євмінова, пройшов спеціальний курс по лікуванню хребта, і з того часу справи пішли тільки на краще», - згадує Сергій.

Сюжет про Сергія Молодіда дивіться тут .

Нагадаємо, Ігри нескорених-2017 року пройдуть з 24 по 30 вересня та об’єднають понад 550 поранених бійців з 17 країн, що змагатимуться у 12 адаптивних спортивних дисциплінах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі