Влада

Житомирським водіям нагадують про штрафи за вимкнені фари на приміських дорогах

25 September 2017, 12:16

З 1 жовтня усі автомобілі поза населеними пунктами повинні рухатися з увімкненими денними ходовими вогнями, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнім світлом фар.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав начальник ГУНП України у Житомирській області Вячеслав Печененко 25 вересня.

«Зверніть увагу, що з 1 жовтня на всіх транспортних засобах поза межами населених пунктів мають бути увімкнене денні ходові вогні або ближнє світло фар», – повідомив Печененко.

Ця  вимога пункту 9.8 Правил дорожнього руху діє з 1 жовтня по 1 травня і є обов’язковою для виконання. Необхідність у підвищенні видимості автомобіля для пішоходів та інших учасників руху зумовлена скороченням світлового дня та погодними умовами.

Згідно з частиною 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за ігнорування цієї норми передбачений штраф у розмірі 425 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 25 вересня неподалік ТЦ «Ярмарок» у Житомирі джип зіштовхнувся з київською маршруткою.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі