Події

У Житомирській області підпільні лісоруби нанесли шкоди лісу на 8,2 млн грн

25 September 2017, 16:07

З початку року лісникам стало відомо про 171 факт незаконних рубок у Житомирській області, розмір шкоди, заподіяної лісу, склав більше 8 млн грн.

Про це 25 вересня Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського обласного управління лісового і мисливського господарства.

«Усього за 8 місяців зафіксований 171 випадок незаконних рубок, обсяг незаконно заготовленої деревини становить 1511 кубометрів. Розмір заподіяної шкоди лісу складає 8 мільйонів 224,2 тис. грн. До адміністративної відповідальності притягнуто 84 особи, порушено 69 кримінальних впроваджень», - інформує прес-служба.

За даними УЛМГ, у ніч на 25 вересня невідомі незаконно зрубали 18 дубів орієнтовно 80-річного віку в Ушомирському лісі.

«Дерева дуба були зрубані поруч із новозбудованою лісовою дорогою, в місці масового збирання грибів населенням і залишені на місці, що є прикладом небаченого зухвальства лісопорушників та вседозволеності. Незаконна рубка вартує державі майже 200 тисяч гривень. На місце злочину викликана оперативна група Коростенського міськвідділу національної поліції. Головний лісничий ДП «Коростенське ЛГ» вважає, що  цей випадок демонструє «помсту» лісопорушників за активізацію охорони лісів», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, Коростенському лісгоспу доведеться сплатити 1,5 млн грн за незаконну вирубку 110 дерев на території Ушомирського лісництва.

Фото - ЖОЛМГ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі