Місто

Житомирські екологи розповіли, чому гинула риба у Тетереві на Корбутівці

26 September 2017, 14:00

Згідно висновку Житомирської регіональної Державної лабораторії ветеринарної медицини загибель риби на річці Тетерів в районі провулка Гуйвинський, сталася внаслідок асфіксії.

Про це йдеться у відповідь на запит Житомир.info до Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

«31.08.2017 р. на звернення управління державного рибного господарства у Житомирській області, щодо загибелі риби в р. Тетерів в м. Житомир, спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Житомирській області було відібрано проби води з р. Тетерів в місцях загибелі риби.

За результатами аналізу відібраних проб води з річки (протокол №109-17 вимірювання показників складу та властивостей води) встановлено зменшення кількості розчиненого у воді кисню в місцях загибелі риби (інші показники в межах норми).

Згідно висновку Житомирської регіональної Державної лабораторії ветеринарної медицини від 11.09.2017 р. №001081 п.м./17 загибель риби сталася внаслідок асфіксії, причиною якої міг бути масовий розвиток і відмирання зоопланктону та синьо-зелених водоростей (цвітіння води) за надзвичайно жаркої погоди і малої кількості атмосферних опадів, що призвело до гнилісних процесів у водоймі та зменшення кількості розчиненого у воді кисню», - йдеться у відповіді на інформаційних запит.

Як повідомляв Житомир.info, 31 серпня 2017 року на річці Тетерів було виявлено факт загибелі риби в межах міста Житомира в районі провулка Гуйвинський, поблизу адміністративної будівлі Житомирського рибоохоронного патруля. Спеціалісти взяли проби води та риби на аналізи.

Житомир.info  

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі