Суспільство

Узимку в Житомирській області прогнозують різкі похолодання, сильні снігопади й ожеледь

27 September 2017, 10:27

На Житомирщині прогнозується підвищена середньомісячна температура повітря взимку, на фоні якої слід очікувати різких змін погодних умов, короткочасних, але достатньо сильних похолодань, випадків сильних снігопадів та утворення ожеледі. 

Про це 26 вересня повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації з посиланням на обласний центр з гідрометеорології.

«За попередніми прогнозами, середньомісячна температура повітря підвищиться на 1,3-2,2 градуси від норми. За останні десятиріччя опалювальний період зазнав змін: зменшився на 3-5 днів в основному внаслідок більш раннього закінчення (переходу температури повітря через 8° навесні у бік підвищення). У холодні зими опалювальний перевищує 200 днів, а в теплі скорочується до 150-160 днів», - йдеться у повідомленні. 

Впродовж  2001-2017 рр. у період з жовтня по березень простежується тенденція до плюсових аномалій. 58 місяців (59%) опалювального періоду виявилися теплими і дуже теплими, 25 місяців (25%) - звичайними і 16 місяців (16%) – холодними  і дуже холодними.

Нагадаємо, з 27 вересня в Житомирській області розпочалися нічні заморозки, а можновладці не виключають достроковий початок опалювального сезону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі