Влада

Влада Житомирської області через 2,5 роки вирішила оновити склад Ради з питань територій пріоритетного розвитку

27 September 2017, 11:59

Обласна влада вирішила затвердити Положення та оновити склад Ради з питань територій пріоритетного розвитку у Житомирській області, який останні раз змінювали в березні 2015 року.

Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті облради 27 вересня.

«Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 5, 7 Закону України «Про спеціальний режим інвестиційної діяльності на територіях пріоритетного розвитку в Житомирській області», у зв’язку з кадровими змінами, розглянувши подання обласної державної адміністрації від 05.09.17 № 4060/51/2-17, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку, обласна рада вирішила затвердити Положення про Раду з питань територій пріоритетного розвитку у Житомирській області згідно з додатком 1. Затвердити склад Ради з питань територій пріоритетного розвитку у Житомирській області згідно з додатком 2», - йдеться у проекті рішення.

Зазначається, що в разі прийняття цього рішення втратять чинність рішення обласної ради: від 27.05.2002 № 13 «Про роботу органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування по залученню інвестицій в економіку регіону та хід виконання Закону України «Про спеціальний режим інвестиційної діяльності на територіях пріоритетного розвитку в Житомирській області»; від 19.03.15 № 1458 «Про внесення змін до складу Ради з питань територій пріоритетного розвитку».

У складі Ради з питань територій пріоритетного розвитку, який був затверджений в березні 2015 року і досі є чинним: перший заступник голови ОДА Геннадій Дмитренко (голова Ради), заступник голови облради Руслан Годований (заступник голови Ради), директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Дідківський, ректор ЖДТУ Петро Мельничук, в.о. начальника головного управління Держземагентства у Житомирській області Володимир Михалець.

Території пріоритетного розвитку знаходяться на півночі Житомирської області, членами ради є представники голови Коростенського, Овруцького, Ємільчинського, Малинського, Хорошівського, Лугинського, Новоград-Волинського, Олевського та Народицького районів.

До речі, досі є чинним Закон України від 03.12.1999 року «Про спеціальний режим інвестиційної діяльності на територіях пріоритетного розвитку в Житомирській області». 

«Спеціальний режим інвестиційної діяльності на територіях пріоритетного розвитку в Житомирській області запроваджується з метою залучення інвестицій у пріоритетні галузі виробництва для збереження існуючих та створення нових робочих місць, впровадження нових технологій, розвитку зовнішньоекономічних зв'язків, збільшення обсягів високоякісних товарів та послуг, створення сучасної виробничої, транспортної та ринкової інфраструктури, ефективного використання природних ресурсів, відновлення радіаційно забруднених земель, впровадження передових сільськогосподарських технологій. Спеціальний режим інвестиційної діяльності запроваджується на територіях пріоритетного розвитку з 1 січня 2000 року і діє протягом 30 років при реалізації в порядку, визначеному цим Законом, інвестиційних проектів у пріоритетних видах економічної діяльності, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України. До територій пріоритетного розвитку належать у своїх адміністративно-територіальних межах міста Бердичів, Коростень, Новоград-Волинський, а також Коростенський, Новоград-Волинський, Лугинський, Народицький, Овруцький, Олевський, Малинський, Ємільчинський, Володарсько-Волинський райони», - зазначається в документі.

Як повідомляв Житомир.info, чергова сесія обласної ради запланована на 26 жовтня

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі