Влада

Антирейдерський штаб в Житомирській області рятує гречку та майно КСП і розбирається з договорами оренди

27 September 2017, 15:25

Представники антирейдерського штабу розглянули 11 звернень від фермерських господарств та керівників сільськогосподарських підприємств щодо порушення прав землевласників, а також попередили скоєння правопорушення щодо заволодіння посівами гречки СФГ «Шанс» Романівського району на площі 90 га.

Про це інформує прес-служба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на управління агропромислового розвитку ОДА.

«Станом на 25 вересня проведено три засідання оперативного штабу, на яких розглянуто 11 звернень, які надійшли від фермерських господарств та власників земельних і майнових паїв, керівників сільськогосподарських підприємств. Основний зміст звернень – порушення прав землевласників і землекористувачів, подвійна реєстрація договорів оренди земельних ділянок у Хорошівському та Романівському районах, незаконне заволодіння майном реформованого КСП «Левківське» Житомирського району. За оперативним реагування штабу було попереджено скоєння правопорушення щодо заволодіння посівами гречки СФГ «Шанс» Романівського району на площі 90 га», – зазначається у повідомленні управління.

За підсумками проведення засідань антирейдерського штабу прийнято рішення – звернутися до Головного управління національної поліції у Житомирській області щодо здійснення супроводу зареєстрованих кримінальних проваджень по СФГ «Шанс», ПП «ВВ Агро».

Нагадаємо, за дорученням Уряду для боротьби з аграрним рейдерством були створені регіональні оперативні штаби, які мають кожні два тижні звітувати перед Кабміном.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці серпня цього року правоохоронці викрили рейдерів, які «віджимали» майно та підприємства на території Житомирської області. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі