Влада

Житомирська міськрада не продовжила договір оренди ділянки, по якій було 110 судів

28 September 2017, 18:25

Депутати Житомирської міської ради з другої спроби проголосували за проект рішення, яким не поновлюється договір оренди земельної ділянки на вул. Святослава Ріхтера, 59а (колишня 1 Травня).

За це рішення на сесії міської ради 28 вересня проголосували 22 депутати (всього в міській раді 42 дептуати).

Перше голосування показало 21 голос «за», але кілька депутатів сказали, що не спрацювала картка, і мер поставив питання на повторне голосування.

Представники мешканців прилеглих будинків категорично проти будівництва багатоповерхівки. Прозвучали дані, що за 10 років протистояння відбулося 110 судових засідань з цього питання.

Представник інвестора просила надати для забудови іншу земельну ділянку.

«Інвестор за 10 років витратив 600 тисяч доларів. Невже він не заслуговує людського відношення? Ви сьогодні в такій же ситуації дали інвестору іншу земельну ділянку… Цей забудовник збудував в Житомирі 2 чудових будинки – на Лесі Українки і на проспекті Миру», - вмовляла депутатів представник інвестора.

Мер Сергій Сухомлин пояснив, що непідтримання цього питання автоматично продовжить оренду.

«Якщо ми не проголосуємо за це рішення, то оренда автоматично продовжиться на 5 років», - сказав Сухомлин.

Він також уточнив, що за час оренди підприємець сплатив до бюджету за орендовану земельну ділянку близько 300 тисяч гривень.  

Інтереси забудовника на сесії захищали депутати від ВО «Батьківщина». Зокрема, Іван Мартинчук зауважив, що немає різниці між цим інвестором і ТОВ «Інтергалбуд», яке будувалося на Старому Бульварі і отримало іншу земельну ділянку.

Нагадаємо, влада Житомира планувала не поновлювати договір оренди скандальної земельної ділянки на вул. С. Ріхтера.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2012 року мешканці будинків по вул. 1 Травня пікетували господарський суд Житомирської області, де розглядалася справа про будівництво 10-поверхівки: підприємство «Агробудінвест-Полісся» (директор - Юрій Ткаченко), яке вже кілька років намагається побудувати 10-поверховий будинок з житловими квартирами та офісними приміщеннями, судилось з Житомирським міськрадою щодо дозволу на будівництво за адресою вул. 1 Травня 63. У жовтні 2013 року люди зламали зелений паркан, протестуючи проти майбутнього будівництва. Перевірити законність будівництва багатоповерхівки на 1 Травня у Житомирі мали правоохоронці. Наприкінці 2015 року з’явився проект рішення виконавчого комітету «Про демонтаж паркану по вул. 1 Травня, 63-А у м. Житомирі». У лютому 2016 року міська влада збиралася запропонувати забудовнику іншу ділянку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі