Події

У Житомирській області цілу ніч розшукували 4-річну дитину, яку мати залишила на сусіда

2 October 2017, 12:56

Повідомлення про зникнення маленької дитини у Коростенському районі уночі 2 жовтня підняло на ноги увесь особовий склад місцевої поліції. Уранці дівчинку знайшли в оселі односельчан цілою і неушкодженою.

За недогляд за дитиною відносно матері поліція склала адміністративний протокол, - повідомив Житомир.info відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Тривожне повідомлення про зникнення 4-річної дитини надійшло до Коростенського відділу поліції близько 3-ї ночі. У село, де проживає родина, одразу ж виїхали слідчо-оперативна група та працівники ювенальної превенції.  Як розповіла правоохоронцям мати зниклої дитини, напередодні вона разом зі старшим сином поїхала до сусіднього села у справах, середнього хлопця залишила під нагляд бабусі, а молодшу дівчинку – сусідові. Коли ж повернулася увечері, пішла збирати дітлахів. Однак меншої дитини не виявила. Сусід розповів, що дитина дивилася телевізор, а він заснув. Прокинувшись, дівчинки в оселі не знайшов», - інформує поліція.

«Ця родина перебуває на обліку як така, що потрапила у складні життєві обставини. Матір зниклої дитини раніше уже притягувалася до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків з виховання дітей», - розповіла керівник підрозділу ювенальної превенції ГУНП Наталія Гончарук.

«Розділившись на групи, правоохоронці відпрацьовували околиці села та одночасно здійснили подвірний обхід місцевих жителів, розпитуючи про зниклу дівчинку. Такі заходи принесли радісний результат. Дитину знайшли в одній з осель односельчан. Господарка розповіла, що побачила дівчинку саму на сільській вулиці і навіть привела до її домівки. Однак там було зачинено. Щоб малеча не залишилася на вулиці, жінка залишила її ночувати у себе», - повідомляє відділ комунікації.

Нині знайду повернуто батькам, з якими поліцейські провели серйозну профілактичну бесіду щодо належного нагляду за дітьми. Окрім того, стосовно матері складено адміністративний протокол за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За повідомленням працівників ювенальної превенції поліції регіону, минулого тижня до територіальних підрозділів надійшло 6 повідомлень про зникнення неповнолітніх. Усіх дітей наразі розшукано і повернено батькам.

Як повідомляв Житомир.info, напрередодні поліцейські розшукали 14-річну житомирянку, яка часто втікає з дому.
 
 
 
 
 
 
Фото ГУНП в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі