Місто

Житомирське «Полісся» не змогло продовжити безпрограшну серію і поступилось тернопільській «Ниві»

2 October 2017, 15:30

Житомирське «Полісся» поступилось тернопільській «Ниві» у матчі 14 туру чемпіонату України з футболу серед команд ІІ ліги.

Серйозні наміри взяти реванш за поразку гравці тернопільської «Ниви» продемонстрували ще в дебюті зустрічі, коли забили швидкий гол. Олексій Литовченко, немов локомотив, протягнув м’яч зі своєї половини поля аж до штрафного майданчику жовто-зелених. Обігравшись із партнером у «стінку» він віддав зрячу передачу на набігаючого капітана тернополян Богдана Слоневського, якому залишалось лише пробити у пусті ворота.

Ще в першому таймі житомиряни мали кілька нагод відіграти пропущений гол. На 13 хвилині після розіграшу кутового невдача спіткала захисника «Полісся» Еріка Тарасенка, який пробив повз ворота. Трохи пізніше забивати м’яч у ворота «Ниви» міг Юрій Малєй, але кут удару виявився занадто гострим.

Після невдалої атаки підопічних Хаврова тернопільська «Нива» візуалізувала непорушне правило футболу: «Якщо не забиваєш ти, то забивають тобі». Олексій Литовченко вискочив на побачення із Дмитром Міхєєвим і додав до результативної передачі у свій актив ще й забитий гол.

М’яч ще кілька разів повинен був опинятись у сітці воріт «Ниви», однак, якщо футбольні боги існують, то в першому таймі зустрічі вони сиділи на перекладині воріт тернополян.

Перший тайм завершився із рахунком 0:2, який так і не змінився до кінця зустрічі. В другому таймі підопічні Хаврова мали кілька моментів і могли рівняти рахунок, але ворота «Ниви» лишились «сухими».

У підсумку поразка ФК «Полісся» і реванш «Ниви», яка значно серйозніше підготувалась до зустрічі із жовто-зеленими.

«Перше, що ми змінили - ми приїхали за день до гри. Були відпочилі. Чесно, кажучи я навіть не знав, але у нас були випадки харчових отруєнь перед першою грою у хлопців. Зараз ми приїхали заздалегідь, поїли, нормально підготувалися. І сьогодні хотіли довести, що попередня гра була випадковістю. Помилки були. Як і в кожній грі є помилки, але в принципі сьогодні відважно билися. Від помилок нікуди не дінешся, але в принципі зіграли гідно», - сказав у післяматчевому коментарі тренер ФК «Нива» Сергій Задорожний.

«В першу чергу не вдалося забити гол, це те, що повинно було бути присутнім. Можна сказати, що було чотири-п'ять моментів, коли ми просто зобов'язані були реалізовувати, це було тільки в першому таймі. У другому таймі було більше сумбуру. Провівши заміни, ми сподівалися, що стане, так би мовити, гарячіше в центрі і в штрафний суперника, що буде більше передач. Але не вийшло. Гра перейшла в такий сумбурний характер, суперник грамотно оборонявся, використовував контратаки, а у нас, на жаль, не знайшлося гравця, який зміг би повести гру і знайти останню передачу, якою нам дуже не вистачало. Кожен з тих хлопців, який знаходився на полі міг щось створити, могли забити. У другому таймі момент був у центрального захисника Жовтюка. Просто треба було потрапити в ворота і все. Так, можна сказати, що надійна оборона, менше всіх пропускали, але ви бачили по першому тайму, що якби ми хоча б 50% реалізували, то це було б три-чотири голи, які ми б забили», - сказав головний Едуард Хавров.

Наразі ФК «Полісся» посідає десяту сходинку в групі А із десятьма ігровими очками. Наступний матч 7 жовтня проти футбольного клубу «Буковина».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі