Події

У Житомирській області двоє чоловіків на викраденому Mercedes врізалися в дерево, один загинув

3 October 2017, 09:31

Двоє жителів Радомишльського району без відома власника «орендували» його автівку та потрапили у дорожньо-транспортну пригоду, що виявилася фатальною для одного із них.

Про це інформує прес-служба ГУНП у Житомирській області.

«Близько півдня 1 жовтня до Радомишльського відділення поліції надійшло повідомлення від медиків про дорожньо-транспортну пригоду у райцентрі, в якій постраждав чоловік. Прибувши за вказаною адресою, поліцейські з’ясували, що неподалік моста через річку автомобіль «Мерседес Бенц» врізався у дерево. Водія на місці пригоди не виявилося. «Швидкою» до реанімаційного відділення було госпіталізовано пасажира авто, 47-річного місцевого жителя. Отримані ним тілесні ушкодження виявилися несумісними з життям і чоловік згодом помер», - йдеться у повідомленні.

«За номерним знаком транспортного засобу ми встановили його власника, жителя райцентру, і зв’язалися з ним. Однак чоловік зазначив, що його автівка має знаходитися на подвір’ї домоволодіння», - розповів начальник Радомишльського відділення поліції Дмитро Нікурадзе.

Власник «Мерседеса» вказав, що знає постраждалого у ДТП. Це його найманий працівник і, мовляв, з ним разом мав бути ще один, раніше судимий 36-річний житель району.

«Названого чоловіка поліцейські розшукали у м. Радомишлі за місцем його тимчасового проживання. На той момент він знаходився у стані сильного алкогольного сп’яніння. Як було з’ясовано згодом, двоє найманців скористалися відсутністю господаря домоволодіння, в якого працювали, та підкріпилися алкоголем. Після того «орендували» з подвір’я автомобіль і подалися ним до міста. Біля моста водій не впорався з керуванням, з’їхав на узбіччя і врізався у дерево. Потому з місця пригоди втік, залишивши пораненого товариша у понівеченій автівці», - розповіли поліцейські.

За інформацією правоохоронців, досудове розслідування розпочато одразу за двома статтями Кримінального кодексу – ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

Нині винуватця затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Нині вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу. За чинним законодавством чоловікові може загрожувати до 8 років позбавлення волі.

Фото поліції

Як повідомляв Житомир.info, 2 лютого 2017 року  уночі до Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення про незаконне заволодіння автомобілем. На околиці райцентру троє молодиків, імітуючи купівлю авто, силоміць відібрали його у власника. Поліцейські у ході спеціальних заходів затримали транспортний засіб у Житомирському районі разом з підозрюваними.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі