Влада

Бюджетний комітет підтримав пропозицію АМУ не перекладати пільги та субсидії на місцеві бюджети, - мер Житомира

3 October 2017, 13:25

Члени Комітету з питань бюджету Верховної Ради України підтримали пропозицію Асоціації міст України щодо неможливості перекладання пільг та субсидій на житлово-комунальні послуги на місцеві бюджети.

Про це мер Житомира Сергій Сухомлин написав 3 жовтня на своїй сторінці у фейсбук.

«Донесли зауваження до проекту бюджету на 2018 рік, які були виписані на Асоціації міст України (АМУ). Члени Бюджетного комітету одноголосно підтримали пропозицію АМУ про неможливість перекладання пільг та субсидій по ЖКГ на місцеві бюджети. Це зніме навантаження на місцеве самоврядування у десятки та сотні мільйонів гривень», - написав Сухомлин.

Також члени Бюджетного комітету підтримали пропозицію залишити реверсну дотацію для місцевих бюджетів на рівні минулого року, яка складає 50х50. Нагадаємо, раніше Сухомлин повідомляв про пропорцію 80х20: держава планувала забирати з місцевих бюджетів на 30% податків більше, ніж у 2017.

«Міністерством охорони здоров’я було озвучено пропозицію додаткового виділення 2,4 мільярди гривень, щоб закрити дефіцит зарплат для медпрацівників. У цю суму не враховано підвищення зарплат на 2018 рік. Реальна додаткова сума, яку потребують медпрацівники - це 8 мільярдів гривень», - написав Житомирський міський голова.

Нагадаємо, на сесії Житомирської міськради 28 вересня 2017 народні депутати з міжфракційного об’єднання «За Житомирщину» пообіцяли направити звернення до Кабміну щодо виплати в повному обсязі субвенції на зарплату медикам.

«Тепер м’яч на полі Бюджетного комітету. Маю надію, що депутати Верховної Ради України дослухаються до зауважень і пропозицій АМУ», - написав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, нещодавно мер Житомира ділився в соцмережі побоюваннями, що запропонований держбюджет-2018 зупинить розвиток громад та місцевого самоврядування.

Як повідомляв Житомир.info, з нагоди 25-річчя Асоціації міст України Коростишівський міський голова Іван Кохан був нагороджений грамотою Верховної Ради України, а Новоград-Волинський міський голова Віктор Весельський отримав подяку Прем'єр-міністра України за сумлінну працю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі