Місто

Житомирські волонтери шукають гроші на фарбування трапу літака в парку Гагаріна

3 October 2017, 17:00

За менш як два тижні організатори фестивалю «Диводії» разом із волонтерами планують створити в літаку, що у житомирському парку Гагаріна, арт-простір. Адже, саме його обрали місцем проведення цьогорічного фестивалю.

Окрім цього, організатори розповідають: вже провели першу «Ульотну толоку» та прибрали сміття з літака. Наступний крок – фарбування трапу. Щоб підрахувати скільки літрів фарби піде, учасники «Ульотної толоки» пофарбували одну частину трапу, використавши звичайний балончик з золотою фарбою. За попередніми підрахунками потрібно близько 5 літрів спеціальної срібної фарби, вартість якої коливається від 300 до 500 гривень. Так, як оновлення літака, хоч і незначне, відбувається виключно на волонтерських засадах.  Організатори фестивалю «Диводії» шукають не лише однодумців, а і спонсорів для втілення своєї «космічно-літакової» ідеї в життя.

«Ідея цієї толоки у нас винила спонтанно, адже ми шукали нову локацію для нашого фестивалю «Диводії», який буде вже за два тижні - 14 жовтня. Як усе буде відбуватись точно сказати не можу, тому що ми і простір доопрацьовуємо, всередині розташуємо лави, проектор. Виставки і тренінги, і лекційна частина будуть розташовані в літаку. Можливо, музична частина іще буде в літаку, зараз якраз над цим працюємо. За цей час ми зможемо тільки декорувати трапи. Зробити таку реконструкцію, як потрібно - це і час, і бюджет. Ми зробимо те, що в наших силах - срібні трапи з чорними графічними зображеннями. Можливо ми покладемо ОСБ, найголовніше для нас зробити їх позитивними, креативними і привабливими, і безпечними. Працівники парку зачищають трап від старої фарби, і коли вже все буде готове для фарбування, сподіваюсь знайдуться охочі, які допоможуть купити фарбу. Орієнтовно 1 літр фарби коштує від 300 до 500 грн, ми шукаємо найдемократичніші ціни, щоб зробити це бюджетніше», - розповідає співорганізатор фестивалю «Диводії» та акції «Ульотна толока» Ірина Маренкова.

На питання, коли відбудеться наступна толока, Ірина Маренкова відповідає: говорити зарано. Однак запевняє: про день та час її проведення обов’язково напише на своїй сторінці в Facebook.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі