Влада

До кінця жовтня 87% пенсіонерів Житомирської області отримають доплату

5 October 2017, 15:36

Ухвалення парламентом України пенсійної реформи дозволяє перейти до практичної реалізації всіх ініціатив, і тому важливо максимально швидко провести всю роботу на місцях, аби пенсіонери отримали перераховані пенсії в жовтні. На Житомирщині до кінця жовтня майже 340 тис. або 87% пенсіонерів зможуть отримати доплату згідно з перерахунками за додатковими відомостями.

Про це йшлося під час спеціальної селекторної наради сьогодні, 5 жовтня, під головуванням Прем’єр-міністр України Володимира Гройсмана, - пише сайт Житомирської ОДА.

«Український парламент ухвалив реформу пенсійної системи, її мета – створення справедливої системи пенсійного забезпечення. Маємо рекордну кількість голосів «за», і зараз ми переходимо до практичного впровадження рішень. Це масштабна робота, яку треба провести в стислі терміни. Просив би організувати належним чином роботу, повідомити кожному пенсіонеру про розмір підвищеної пенсії та зробити перерахунки коштів за жовтень. Нагадую, що ми вводимо автоматичну індексацію пенсій щороку. І з жовтня мінімальна пенсія становить 1452 грн», – зазначив Володимир Гройсман.

За словами голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича, область на 100% готова до перерахунку пенсій у жовтні. За необхідності органи Фонду на Житомирщині будуть працювати 24 години на добу. І майже 340 тисяч пенсіонерів, які чекають на збільшення виплат, до кінця місяця отримають доплату згідно з перерахунками органів ПФУ.

За інформацією Головного управління ПФУ в Житомирській області, 4 жовтня вже розпочато фінансування виплати пенсій за жовтень через поштові відділення та банківські установи у встановлених розмірах на суму 695 млн грн. Для виплати пенсій в підвищених розмірах жителям Житомирщини за попередніми підрахунками необхідно збільшити щомісячне фінансування майже на 130 млн грн, а до кінця року – на майже 400 млн грн. Кошти використовуватимуть із перевиконання планових показників із надходження єдиного внеску, яке станом на 1 жовтня становить майже 420 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області 314 осіб отримують більше 10 тисяч гривень пенсії, в тому числі 46 – військові пенсіонери.

Фото з сайту Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі