Політика

У передостанній день прийому документів на вибори в ОТГ Житомирської області члени кількох комісій зробили собі вихідний, - ОПОРА

9 October 2017, 09:40

Чотири районні виборчі комісії Житомирщини в суботу, 7 жовтня, або не працювали, або працювали до обіду.

Про це 8 жовтня повідомив координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Житомирській області Тарас Чмут.

«У Житомирській області чотири районних виборчих комісії, які відповідають за проведення виборів у шести об’єднаних територіальних громадах, у суботу не працювали або працювали тільки до обіду. У такий спосіб, вважають спостерігачі ОПОРИ, було ускладнено подання документів на членів дільничних виборчих комісій», - повідомляє ОПОРА.

За повідомленням, Житомирська районна комісія, яка відповідає за прийом подань від кандидатів у депутати до Глибочицької та Оліївської ОТГ, не працювала у суботу, 7 жовтня. Комісія розташована у приміщенні Житомирської районної ради на першому поверсі, однак нікого з представників ТВК у суботу там не було. Зі слів чергового охоронця, секретар комісії Людмила Фещук залишила свій номер телефону на випадок, якщо хтось прийде до комісії.

Любарська районна виборча комісія, яка відповідає за прийом подань від кандидатів у депутати до Любарської ОТГ, працювала лише до обіду. Черговий охоронець повідомив, що секретар комісії Лідія Пушич залишила свій номер телефону на випадок, якщо хтось буде шукати представників ТВК.

Новоград-Волинська районна виборча комісія, яка відповідає за прийом подань від кандидатів у депутати до Брониківської та Піщівської ОТГ, також працювала лише до обіду.

Взагалі не працювала Ємільчинська районна виборча комісія, яка відповідає за прийом подань від кандидатів у депутати до Ємільчинської ОТГ. Комісія розташована у приміщенні районної державної адміністрації. У телефонній розмові голова комісії Світлана Сокирко підтвердила, що комісія не працює, а подання від кандидатів вона приймає «у телефонному режимі», оскільки перебуває на лікуванні в обласному центрі,  секретар комісії – за кордоном, а заступник – на основному місці роботи. Голова комісії також заявила, що вони працюють безкоштовно, тому й не проявляють жодного інтересу до роботи, - зазначає координатор громадського спостереження.

Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що 8 жовтня був останнім днем, коли кандидати у депутати до рад об’єднаних територіальних громад могли зробити подання на своїх представників у дільничних виборчих комісіях. Тобто, в останній день подання документів від суб'єктів подання комісія має забезпечити прийом до 00:00.

Нагадаємо, днями ОПОРА повідомила, що в Ємільчинській ОТГ вибори можуть не відбутися через єдиного кандидата на голову.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі