Суспільство

Купити авто та їздити до Житомира – мрія 10-річної українки, яка в Нідерландах врятувала людину

9 October 2017, 10:42

Маленька українка Маргарита Клусенко за допомогою двох інших дівчаток - 11-річної Джед і 14-річної Демі - змогла надати допомогу чоловікові, який сильно травмувався під час падіння з велосипеда та впав прямо в заповнену водою канаву.

Про це повідомляє інтернет-сайт Joinfo.

«Постраждалого 54-річного чоловіка, який запросто міг потонути, знайшла саме Маргарита, яка зараз живе в місті Влардинген і вчиться в українській школі «Дзвіночок». Дівчинка покликала на допомогу Джеду і Демі, які проходили повз, проте і втрьох діти не змогли витягнути чоловіка з канави - їм просто не вистачило сил. Однак дівчата здогадалися викликати службу екстреної допомоги і покликати дорослих, для чого їм довелося зупинити проїжджаючий повз автомобіль», - інформує видання.

Про вчинок дівчат дізналися ЗМІ, які прославили маленьких героїнь на всі Нідерланди. В Україні ж про подвиг маленької співвітчизниці стало відомо з поста в Facebook, який опублікувало співтовариство «Українці в Нідерландах».

«В місті Влардінген (регіон Роттердама) три дівчинки врятували життя чоловікові, який тонув у каналі. Серед рятівниць і наша учениця української школи «Дзвіночок» м. Роттердам - ​​Маргарита (10 років). Маргарита, ми всі тобою дуже пишаємося!», - йдеться у дописі.

5 жовтня інтернет-сайт kp.ua повідомив подробиці події.

О 3-й годині дня дівчинка поверталася додому після тренування у школі верхової їзди. Побачила велосипед, що лежав посеред дороги, а невеликому каналі, заповненому водою – чоловіка. У нього була розбита голова і він стогнав від болю.

Маргарита викликала "швидку". Потерпілий знаходився в напівнепритомному стані. Дівчинка покликала на допомогу двох ровесниць, які йшли повз.

«Ми втрьох намагалися його витягти, але сил нам не вистачило. Я вибігла на дорогу і зупинила машину, в якій їхав чоловік. Він нам допоміг. Потім приїхала «швидка» і потерпілого відвезли. Я навіть імені його не встигла запитати», - розповідає Маргарита.

Після цього вчинку дівчаток і їх сім'ї викликали до поліції, щоб подякувати.

«Я не очікувала стільки уваги. Полісмени мені вручали подарунки від мера міста, чек на €10. Постраждалий чоловік все ще був у лікарні, але теж прислав чек і букет квітів».

Мама дівчинки Віра - директор недільної школи «Дзвіночок» у Роттердамі, яку відкрило Об'єднання українців Нідерландів. У Влардинген сім'я переїхала 4 роки тому.

«Тут мені подобається. Багато атракціонів, розваг. Ще добре тим, що в школі задають менше завдань. Але коли виросту, хочу повернутися в Україну, у рідний Житомир і працювати там поліцейським. Вдома у мене багато друзів, улюблені бабусі і дідусі. В Україні ми буваємо двічі на рік. Я мрію, щоб у нас була машина, на якій ми могли б їздити в Житомир кожні вихідні», - каже дівчинка.

Фото з соцмереж

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі