Події

На продавців живої та в’яленої риби в Житомирській області склали десяток протоколів

9 October 2017, 13:32

За місяць рибалки Житомирської області сплатили майже 1,5 тис. грн штрафів, ще 10 тисяч стягнуть через суди.

Про це 9 жовтня повідомила прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля.

«Незважаючи на погодні умови (дощ, похолодання), інспектори Житомирського рибоохоронного патруля продовжують активну роботу щодо виявлення фактів порушення Правил любительського та спортивного рибальства.  Так, за першу декаду жовтня цього року нами виявлено 37 порушень правил рибальства. Переважна їх більшість, це перевищення кількості снастей на одного рибалку, що тягне за собою адміністративну відповідальність  передбачену ч. 3 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення», - інформують патрулі.

Да даними відомства, у жовтні 2017 на користь держави правопорушниками уже сплачено 1420 грн штрафу, решта адміністративних протоколів чекають на сплату штрафу за постановами суду та стягнення на користь держави збитків майже на 10 тис. грн.

Також інспектори рибоохоронного патруля за тиждень склали на ринках Житомирської області 9 протоколів за продаж живої та в’яленої риби без належних документів : документа, що підтверджує законність придбання, ветеринарної довідки та сертифіката якості.

«3 жовтня, на річці Тетерів, біля с. Буки Житомирського району виявлено рибалку, який ловив рибу за допомогою живцевих снастей (кружками), у кількості 15 шт., що на 10 більше дозволеної норми. Стосовно правопорушника складено адміністративний протокол із вилученням знарядь лову, які після притягнення його до відповідальності та сплати штрафу у розмірі 170 грн будуть повернуті власнику. Всього у правопорушників вилучено 130 знарядь лову та 5 човнів», - інформують рибоохоронці.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2017 інспектори рибоохоронного патруля виявили 111 правопорушень, з них 33 – грубих.

Фото рибоохоронного патруля

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі