Політика

Фонд родини Розенблат оплатить складну операцію для житомирського військовослужбовця в Ізраїлі

9 October 2017, 15:31

Він сором’язливо ховає милиці і нервово посміхається. Дмитро Перцев, військовослужбовець Збройних сил України після поранення, яке він отримав в авдіївській промзоні, продовжив військову службу і зараз готує бійців за напрямком радіаційний, хімічний та біологічний захист. Після поранення чоловік переніс кілька операцій, але в його нозі і досі залишились осколки міни 120-го калібру.

 «Виїхали третього липня минулого року в Авдіївку, і там весь час були, біля «промки». 15 серпня минулого року, після розриву міни вирвало підколінну артерію і там залишилися осколки. Поставили протез підколінної артерії, сказали, що ногу врятували. Ще б трохи і не вижив би. Сказали, що нога ходитиме. Але тут у нас не наважуються видаляти осколки біля нервових закінчень. А так сказали, що буду ходити навіть без милиць», - розповідає Дмитро Перцев.

Допомогти пораненому військовослужбовцю взялись у Фонді родини Розенблат. Нардеп Борислав Розенблат розповідає: познайомився із Дмитром в минулому році на День захисника України. Після спілкування він більше дізнався про травму військовослужбовця і вирішив допомогти.

«Чому людина така молода та здорова, яка зараз служить в рядах Збройних сил України, і, вибачте, на костилях? Дмитро розповів, що було багато операцій. Частину йому зробили, частину просто не змогли. Тоді я вирішив багато не розповідати, а просто зв’язатись із Ізраїльською клінікою. Взяв його документи і зв’язався із людьми, які взялись за його операцію. Всі витрати на себе взяв Фонд родини Розенблат. Будемо сподіватись тільки на позитивний результат. Хочемо побачити Дмитра після повернення вже без милиць. Для мене це буде найкращий подарунок», - розповідає Борислав Розенблат.

Операція в Ізраїльській клініці коштує більше 30 тисяч доларів, і після неї Дмитро проведе під наглядом спеціалістів ще два тижні. А поки чоловік посміхається та сподівається, що додому він повернеться вже без милиць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі