Влада

Третина всіх ліфтів Житомирської області відпрацювала свій термін, - Держпраці

10 October 2017, 12:36

На початок жовтня 2017 року в багатоповерхових будинках міста Житомира та області експлуатується майже 2300 ліфтів, 33% яких відпрацювала визначений нормативами термін експлуатації  25 років.

Про це Житомир.info 10 жовтня повідомила прес-служба управління Держпраці у Житомирській області.

«На сьогоднішній день у багатоповерхових будинках міста Житомира і області експлуатується 2288 ліфтів, з яких значна частина (33%) відпрацювала визначені нормативними документами терміни експлуатації 25 років, і з кожним роком їх вітсоток зростає. Таким чином, вони є морально застарілими, а обладнання та металоконструкції зазнали значного фізичного зносу», - інформує прес-служба.

За даними управління Держпраці, із загальної кількості ліфтів, які відпрацювали нормативний термін, лише 308 пройшли експертне обстеження, однак у жодному з цих ліфтів досі не проведено капітального ремонту.

«Так, за результатами планової перевірки в смт Іршанськ управління Держпраці у Житомирській області подало позов до суду щодо заборони експлуатації 12 ліфтів. Крім того, у місті Житомирі та області знаходиться 11 непрацюючих ліфтів, з яких 7 – розграбовані. Станом на 1 жовтня 2017 року у регіоні проведено заміну 22 ліфтів», - інформує Держпраці.

Фахівці Управління Держпраці у Житомирській області наголошують, що технічний стан більшості ліфтів не може у повному обсязі гарантувати їхню безпечність та надійність під час експлуатації, а незадовільний технічний стан ліфтів збільшує ризик травмування пасажирів.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році в трьох під’їздах житлового будинку на Богунії відновили роботу ліфтів, які не працювали з 1999 року. Навесні 2017-го влада Житомира збиралася капітально відремонтувати ліфти у 224 будинках.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі