Місто

Відтепер житомиряни з автономним опаленням теж платитимуть теплокомуненерго

11 October 2017, 10:56

Житомиряни, які мають автономне опалення, будуть платити за опалення місць загального користування в багатоквартирних будинках.

Рішення про затвердження коефіцієнтів нормативної втрати теплової енергії на опалення місць загального користування в багатоквартирних житлових будинках було затверджене на позачерговому засідання міськвиконкому 11 жовтня: «за» проголосували 17 з 20 присутніх членів виконкому.

«Коли ми приймаємо таке рішення, ми всі ці площі ділимо на всі квартири, стоїть у вас автономне опалення чи не стоїть, бо була певна соціальна нерівність. Цим рішенням ми зобов’язуємо тих людей, які мають автономне опалення, платити за місця загального користування. Але таким чином ми зменшуємо платіжки тих, хто не має автономного опалення, приблизно на 10%», - сказав мер Сергій Сухомлин.

За його словами, у Житомирі близько 15% квартир мають автономне опалення.

«Буде методика, є норми ДБН, і все буде розраховано. Без розрахунків ми, фактично, обкрадаємо людей, які мають централізоване опалення. Тепер людина заплатить за те, скільки вона використала», - сказав директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

Мер запропонував директору теплокомуненерго на наступне засідання міськвиконкому показати розрахунки на прикладі кількох будинків і принести зразок платіжки.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні 11 жовтня виконком вирішив не збільшувати тарифи на тепло для населення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі