Події

Працівники лісгоспу годину блокували рух потягів на залізничній станції в Житомирській області

11 October 2017, 12:44

Протесну акцію провели 11 жовтня працівники Овруцького лісгоспу та Овруцького спецлісгоспу на залізничній станції Бережесть у Житомирській області.

Про це 11 жовтня повідомила прес-служба Житомирського обласного управління лісового і мисливського господарства.

«На 1 годину вони перекрили відрізок  колії Овруч- Виступовичі. До таких дій лісівників змушує вкрай напружена ситуація з подачею залізничних вагонів для відвантаження лісопродукції: вже впродовж двох місяців ці підприємства відчувають гостру нестачу вагонів», - інформує прес-служба.

«З початку цього місяця до підприємства надійшло лише 2 залізничних вагони, а для ритмічної роботи лісгоспу їх необхідно 60-70. Сьогодні ми проводимо попереджувальну акцію протесту, бо не розуміємо, чому лісгосп не отримує вагонів. Не маючи змоги відвантажити готову продукцію, підприємства простоюють,далі може розпочатися скорочення працівників.», - розповів директор державного підприємства «Овруцьке спеціалізоване лісове господарство» Олександр Шевчук.

Начальник обласного управління лісомисливського господарства Андрій Курінський підтримує стривожених лісівників.

«Ситуація ускладнюється тим, що люди просто не бачать виходу. У кожного з них є усвідомлення, що відсутність завантаженості тягне за собою спочатку скорочення заробітної плати, а затим і звільнення. Якщо в ситуацію терміново не втрутитися – варто очікувати на ряд подібних страйків. Підкреслюю, напруга з дня у день зростає», - каже Курінський.

Станом на 11 жовтня Овруцький лісгосп потребує для своєї роботи більше ста вагонів, Овруцький спеціалізований – 60-70. Проблему лісівники бачать у тому, що ПАТ «Укрзалізниця» роками не оновлювали рухомий склад. Ще одна ймовірна причина – це політика самої залізниці, котра не координує вагоно-вантажні перевезення лісо продукції Іншими словами, ліс поки що не в пріоритеті, - припускають лісівники.  

До протестувальників прибув начальник Коростенської дирекції залізничних перевезень. Вислухавши лісівників, він пообіцяв розібратися в ситуації та допомогти у вирішенні проблемного питання, - зазначає прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, днями жителі села в Коростенському районі, на околиці якого за гроші приймали львівське сміття, перекривали трасу на Ковель.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі