Влада

Житомирські поліцейські зустрілися з військовими-контрактниками, щоб нагадати про зброю з АТО

11 October 2017, 15:26

10 жовтня у Житомирі працівники поліції провели зустріч з військовослужбовцями для роз’яснення законодавства щодо особистого володіння зброєю та відповідальність за її незаконне зберігання.

Такі заходи відбулись у рамках місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин, - повідомив Житомир.info 11 жовтня відділ комунікації поліції в Житомирській області.

«Зустріч відбулась у клубі військової частини. Понад дві сотні військовослужбовців-контрактників прийшли, аби дізнатися про законодавче регулювання володіння зброєю та правові наслідки порушення нормативних актів з цього питання, у тому числі щодо випадків потрапляння на мирні території зброї та боєприпасів із зони АТО», - пише відділ комунікації.

За даними поліції, тільки у вересні 2017 поліцейські Житомирщини вилучили з незаконного обігу понад 2 тисячі набоїв, чверть сотні гранат й низку інших, понад 30 одиниць вогнепальної зброї, у тому числі гвинтівок, пістолетів і саморобної зброї. 

«Частина вилученого потрапила на територію області із зони проведення АТО. Тому ми розпочали роз’яснювальну роботу серед військовослужбовців, аби застерегти їх від необдуманих дій та заручитися підтримкою у добровільному роззброєнні населення», - розповів начальник відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи УГБ ГУНП області Олександр Господарчук.

Зустріч поліцейських та військовослужбовців пройшла у вигляді жвавого обговорення, запитань та відповідей, - зазначають у відділі комунікації. Армійці уточнювали положення чинного законодавства щодо права громадян на володіння деякими видами зброї.

«Під час спілкування з поліцейськими дізнався дещо нове, хоча хто, як не військовий, має знати про зброю все. Маю думку і впевнений, що її підтримують мої колеги: зброї не місце на мирній території, у невмілих руках – це біда», - прокоментував учасник зустрічі, заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення Дмитро Вольський.

Нагадаємо, що з 1 жовтня на території Житомирської області та України проходить місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Отримати більш детальну інформацію з питань дозвільної системи можна у територіальних підрозділах поліції або в Управлінні превентивної діяльності ГУНП за адресою: м. Житомир, вул. Героїв Чорнобиля, 4, - уточнюють у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, за місяць поліцейські Житомирської області вилучили понад 2 тисячі набоїв, 25 гранат та боєприпаси.

Фото відділу комунікації

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі