Місто

Учасникам АТО та їхнім рідним під час екскурсії містом розказали легенди та цікаві історії про Житомир

12 October 2017, 10:17

Під час першої екскурсії містом для учасників АТО та членів їх сімей екскурсоводи розказували легенди про Житомир та знайомили з цікавими фактами з історії міста.

Про це у коментарі  Житомир.info повідомила директор Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко 12 жовтня.

За її словами, міський центр соціальних служб у жовтні планує 5-6 таких екскурсій для учасників АТО та членів їх сімей під назвою «Моє місто».

«Ми плануємо серію автобусних екскурсій під назвою «Моє місто» по Житомиру. Вчора була наша перша екскурсія, чудова просто. Тривала екскурсія 3 години. У нас було 38 чоловік, з–поміж яких учасники АТО, члени їхніх сімей, інваліди війни, мами та дружини загиблих героїв. Ми замовили автобус за кошти міської ради, домовилися з екскурсоводом. Він дуже багато розповідав легенд, історій. Це була екскурсія «Історичні пам’ятки міста Житомира». Починали ми від Замкової гори, потім центр міста повністю, зачепили всі важливі моменти історичні», – розповіла Ольга Юрченко.

Жінка говорить: мета екскурсії не лише просвітницька. Це й відпочинок, і зняття психологічної напруги, і соціальна адаптація.

«Сьогодні суспільство має надавати моральну підтримку учасникам АТО та членам їх родин, всіляко сприяти їх адаптації до цивільного, мирного життя», – каже чиновниця.

У Житомирському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді планують, що ці екскурсії відвідають дві сотні АТОшників та їхні рідні.

«Спеціалісти центру телефонують і запрошують на екскурсії. Ми плануватимемо не лише на будні дні, але й на вихідні. Будемо підлаштовуватися під людей», – зазначає Юрченко.

Якщо ви хочете відвідати екскурсію, телефонуйте за номером (0412) 46-91-14 – Центр соціальної допомоги учасникам АТО та їхнім сім’ям.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі Марина Порошенко проводжала дітей бійців АТО на відпочинок до Хорватії.

Фото з сайту Житомирської міської ради

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі