Місто

У Житомирі хочуть звільнити від плати за навчання в музичних школах дітей загиблих учасників АТО

12 October 2017, 12:07

Влада Житомира хоче звільнити від плати за навчання в школах естетичного виховання дітей військовослужбовців ЗСУ, загиблих при виконанні службових обов’язків, та дітей, батьки яких загинули в АТО.

Проект рішення виконкому про встановлення щомісячної плати та переліку пільг за навчання у комунальних початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах (школах естетичного виховання) на 2017-2018 навчальний рік опублікований на сайті міської ради 11 жовтня.

«Розмір плати за навчання у школах естетичного виховання дітей м. Житомира визначається один раз на рік та установлюється дирекцією закладу за погодженням з управлінням культури Житомирської міської ради відповідно до чинного законодавства», - зазначається у проекті рішення.

Відповідно до Закону України «Про позашкільну освіту» право на безоплатне навчання мають такі категорії учнів:

діти із багатодітних сімей;

діти із малозабезпечених сімей;

діти-інваліди;

діти-сироти;

діти, позбавлені батьківського піклування.

Міська влада хоче встановити додаткові пільги з плати за навчання у розмірі 100%: дітям військовослужбовців Збройних Сил України строкової та контрактної форми служби, загиблих при виконанні службових обов’язків; дітям, батьки яких загинули (померли) під час участі у проведенні антитерористичної операції.

Також пропонується встановити додаткові пільги з плати за навчання у розмірі 50%:

діти, батьки яких є (були) учасниками проведення антитерористичної операції;

дітям батьків-інвалідів І групи;

дітям-напівсиротам;

дітям сімей з яких навчається двоє і більше дітей: за одного-100% (за більше оплачуваний інструмент), за інших 50% (за менше оплачуваний інструмент);

дітям, що вчаться на двох і більше відділах (при наявності суміжних предметів) або інструментах: за більше оплачуваний інструмент - 100%, за менше оплачуваний інструмент (інструменти) - 50%.

«Пільги надаються на підставі документів, поданих батьками, опікунами, особами, на утриманні яких знаходяться діти, затверджених цим Порядком, відповідно до статусу, що дає право на пільги. Пільги надаються протягом навчального року при наявності відповідних документів, поданих до 15 числа поточного місяця. Передбачені цим Порядком пільги можуть надаватися лише відповідно до одного із зазначених видів пільг за вибором батьків», - зазначається у Порядку встановлення розміру плати за навчання.

Плата за навчання у школах естетичного виховання вноситься впродовж навчального року (вересень – травень) до 10 числа поточного місяця до банківських установ у безготівковій формі і зараховується на поточний рахунок школи.

«Розмір батьківської плати за навчання розрахований на 9 місяців навчального року. Плата за навчання включає канікулярний період, карантин, святкові дні, тощо. Учні, батьки яких не внесли плату за навчання до 10 числа наступного місяця, до занять не допускаються, а при систематичному порушенні терміну оплати (більше двох місяців) підлягають відрахуванню зі школи. Надходження батьківської плати за навчання планується у кошторисах по спеціальному фонду по кожній школі естетичного виховання дітей м. Житомира», - йдеться у запропонованому Порядку.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі створили освітній портал «Gurtok.org» - масштабний освітній проект міської ради, який має на меті зібрати усі позакласні активності та заняття для дітей на одному сайті. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі