Економіка

За 9 місяців житомирські аудитори відшкодували втрат на понад 23 млн грн

12 October 2017, 16:04

Аудитори Житомирської області за 9 місяців 2017 року забезпечили відшкодування втрат на 23,9 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Фахівцями управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області протягом січня-вересня 2017 року за результатами проведених ревізій забезпечено відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 23,9 млн гривень. Для забезпечення максимального відшкодування втрат державних ресурсів до суду пред’явлено 2 позови щодо відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 1,2 млн грн та перед органами прокуратури і двома із об’єктів контролю ініційовано 30 позовів на суму 13,3 млн грн, до порушників бюджетної дисципліни застосовано 21 захід впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та призупинення бюджетних асигнувань», - інформують аудитори.

Як зауважують спеціалісти, за недотримання законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 105 осіб, до дисциплінарної та матеріальної – 38 осіб, із займаних посад звільнено 19 посадових осіб.

«Крім того, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано 2 інформації про виявлені під час контрольних заходів господарські операції, що підлягають фінансовому моніторингу. Економічний ефект від упровадження об’єктами контролю 122 пропозицій, наданих за результатами проведених державних фінансових аудитів, становить 1,84 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, фахівці управління Держаудитслужби в Житомирській області протягом семи місяців 2017 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму 17,7 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі