Економіка

У Житомирській області за місяць ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,8%

16 October 2017, 16:38

Ціни на споживчому ринку Житомирської області у вересні 2017р. порівняно з попереднім місяцем зросли на 2,2%, з початку року – на 9,9%, по Україні відповідно на 2,0% та на 10,2%.

Про це інформує головне управління статистики у Житомирській області.

«На продовольчому ринку у вересні 2017р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,8%. Найбільше подорожчали яйця – на 35,8%, сало – на 9,4%, свинина, молоко, рис, м'ясо курей, хліб, сметана, масло, оливкова олія, сири, кондитерські вироби з борошна, безалкогольні напої, фруктові соки, чай, морозиво – на 4,8–1,1%», - йдеться у повідомленні.

За інформацією статистиків, на 3,3–1,0% подешевшали борошно і крупи, риба та продукти з риби, сіль, прянощі та кулінарні трави, цукор, соуси, приправи, соняшникова олія.

«Також знизились ціни на овочі загалом на 6,6%, в основному, за рахунок подешевшання капусти, картоплі, коренеплодів, цибулі та грибів на 19,6–9,5%. Натомість, овочі, вирощені з насіння, подорожчали на 13,8%. На фрукти відбулося зниження цін у цілому на 3,4%, у т.ч. яблука – на 15,9%», - зазначають спеціалісти.

«Алкогольні напої, тютюнові вироби зросли в ціні загалом на 3,6%, зокрема, алкогольні напої – на 4,0%. Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива піднялися на 1,1% внаслідок подорожчання квартирної плати на 23,8%. Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 0,7% зумовлено, передусім, подорожчанням фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання на 0,8%. Ціни у сфері транспорту піднялись на 2,2% внаслідок подорожчання палива та мастил на 3,1, транспортних послуг – на 1,6%. Також зросли ціни на послуги закладів освіти на 18,9%, зокрема, вищих навчальних закладів – на 25,3%, одяг і взуття – на 8,0%, послуги ресторанів та готелів – на 1,4%», - повідомляють статистики.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області за один осінній місяць на споживчому ринку дещо змінилися ціни на продукти харчування. Зокрема, станом на 10 жовтня у Житомирській області помітно зросла ціна на яловичину, а на курятину та свинину зменшилася на декілька копійок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі