Події

За тиждень на ринках та водоймах Житомирської області рибоохоронний патруль вилучив майже 43 кг риби

17 October 2017, 12:30

Минулого тижня під час рибоохоронних заходів відпрацюванню рибоохоронного патруля було піддано водойми, ринки та стихійні місця торгівлі, що розташовані на території Андрушівського, Бердичівського, Любарського, Малинського, Радомишльського та Хорошівського районах області.

Про це інформує прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля.

«Так, 15 – 16 жовтня під час проведення рибоохоронних заходів на території Чуднівського району було виявлено 5 грубих порушень правил рибальства. Найбільше порушень було виявлено на річці Тетерів, біля с. Безимівка Чуднівського району. Так, громадянин Л. ловив рибу забороненим знаряддям лову «павуком», як результат зловив 10 кг риби, чим завдав збитків державі на суму – 28 000 грн! Це зухвале правопорушення, тому що вага окремих екземплярів була дуже малою - до 100 г! Також, 16 жовтня о 12.30, у тому ж районі, виявлено аналогічне правопорушення, де затримано громадянина, який ловив рибу павуком і зловив 4 кг риби (51 екз. коропа, 60 екз. карасів, 2 екз. окуня і 3 екз. плітки), чим завдав збитків державі на суму 16 915 грн», - йдеться у повідомленні.

Інспекторами рибоохоронного патруля складено адміністративні протоколи і справи у найближчий час будуть направлені до суду. На порушників закону чекає штраф до 680 грн і компенсація завданих державі збитків на суми 28 000 грн та 16 915 грн.

«Всього за тиждень рибоохоронними патрульними виявлено 34 порушення правил рибальства, вилучено 41 заборонене знаряддя лову і два гумових човна. Також на ринках області зафіксовано 10 порушень придбання і збуту водних біоресурсів. У правопорушників виявлено майже 43 кг риби. За цією статтею (ч. 1 ст. 881 Кодекс України про адміністративні правопорушення) на порушників чекає штраф до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто до 1700 грн», - розповіли у рибоохоронному патрулі.

Фото рибоохоронного патруля

Як повідомляв Житомир.info, за місяць рибалки Житомирської області сплатили майже 1,5 тис. грн штрафів, ще 10 тисяч стягнуть через суди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі