Політика

Аграрна партія йде на вибори до об’єднаних територіальних громад Житомирщини

17 October 2017, 13:23

Напередодні виборів до об’єднаних територіальних громад, які відбудуться 29 жовтня 2017 року, до міста Овруча, що на Житомирщині, завітав лідер Аграрної партії Віталій Скоцик. Тут лідера зустрічають з хлібом та сіллю.

У розмові з громадою Віталій Скоцик зазначає: на вибори до ОТГ на Житомирщині аграрії висувають 97 кандидатів у депутати, які разом із громадами налаштовані будувати потужну державу.

«По всій Україні на вибори йде 201 новостворена громада. Загалом участь у голосуванні, за різними оцінками, візьме 1,6 мільйона людей. На вибори із більш як 300 політичних партій, зареєстрованих в Україні, заявилося 50 партій. Це 14% всього того політичного пулу, який є у нашій державі. Аграрна партія є в трійці політичних сил за кількістю висунутих депутатів в громади по всіх територіях нашої держави. На сьогоднішній день - це потужна організація, в якій люди мають віру й розуміння в серцях, що державу потрібно будувати самим. У нас три основні гасла: землю громадам, кошти громадам (тобто ресурси в цілому) і владу громадам. Це основні три складові, які дають можливість громадам дійсно бути ефективними», - розповідає лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

Головні ресурси розвитку громад – це кошти і земля, яка має бути передана в розпорядження людей, - переконаний очільник партії. Позаяк певен: саме земля є основним ресурсом економіки країни.

«Земельна реформа є ключовою для усієї нашої держави, тому що земля лежить в основі економіки нашої країни. Ми насправді сьогодні не можемо говорити про пенсійну, медичну, освітню та багато інших реформ, якщо у нас немає грошей. Сьогодні ті реформи, які відбуваються в Україні - це не покращення, це латання дірок з загальнонаціонального бюджету. Тому ми говоримо, що земля має бути основним ресурсом економіки нашої країни. Ми виступали проти продажу і відкритого ринку землі. Тому що залишається високий ризик того, що у нас вкрадуть землю, як вкрали промисловість у 90-х роках. Аграрна партія відпрацювала чіткий законопроект щодо завершення земельної реформи у нашій державі. Він складається з трьох етапів. За основу ми взяли земельне законодавство Європейського Союзу. Кожна країна, яка вступала до ЄС, свою земельну реформу проводила за 7-8 років. Тому ми вважаємо, що можемо зробити реформу теж за 7-8 років, а при нашому голоді на успіх ми могли б зробити її за три з половиною-чотири роки. Але для цього потрібен абсолютно інший склад нашого парламенту і зовсім інший Кабінет Міністрів», - каже лідер Аграрної партії  Віталій Скоцик.

Команда Аграрної партії переконана: щоб Україна по-справжньому стала прогресивною країною, у неї мають бути сильні громади, які власне і будуватимуть ту державу, про яку мріють: з гідними умовами праці, зарплатнею, пенсіями, високим рівнем життя. Зрештою, ту країну, з якої не захочеться виїжджати на заробітки за кордон.

«Моє завдання - зробити так, щоб у кожному залі проросло зерно віри, віри в кожній людині, в кожному серці про те, що ми можемо побудувати собі країну. Ми можемо зробити таку державу, про яку мріємо, у якій не будемо думати про те, за що купити ліки, не будемо думати, чим заплатити за електроенергію, не будемо думати у кінцевому етапі, за що купити хліб в магазині», - зауважує Віталій Скоцик.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі