Влада

У селищі поблизу Житомира відкрили пам’ятник ліквідаторам на ЧАЕС, а в Чуднівському районі – меморіальну дошку АТОшнику

17 October 2017, 15:12

14 жовтня, на свято Покрови у смт Новогуйвинське пройшла церемонія урочистого відкриття пам’ятника «Тим, кому завдячуємо життям» на знак шани і поваги до ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи Житомирського району.

Про це пише сайт Житомирської РДА.

«31 рік минув з того часу, коли страшна біда прийшла в Україну. Саме тоді українське слово «чорнобиль» стало символом жахливої техногенної катастрофи та величезної екологічної біди. Кількість тих, хто помер чи став інвалідом, вимірюється сотнями тисяч. Масштаби цієї трагедії могли б бути значно більшими, якби не мужність і самопожертва ліквідаторів. Саме тому пам’ятник має назву «Тим, кому завдячуємо життям». Ті події ніколи не зітруться із пам’яті ні сучасних, ні майбутніх поколінь. Героїчними зусиллями, ціною свого здоров'я і життя, ліквідатори запобігли ще більш згубним наслідкам Чорнобильської катастрофи. Вони врятували Україну, Європу і світ», - йдеться на сайті.

Фото з сайту Житомирської РДА

12 жовтня у селі Волосівка Чуднівського району Житомирської області відкрили меморіальну дошку учаснику АТО Олегу Поліщуку.

Поліщук Олег Васильович народився 8 червня 1978 року в селі Волосівка у сім’ї військовослужбовців. У зв’язку зі змінами місця служби родина часто переїжджала. Проте більшу частину життя Олег прожив у місті Вінниця, де закінчив технікум і працював ювеліром. На війну пішов добровольцем, тому що захист Батьківщини вважав своїм першим і найголовнішим обов’язком. Згодом перейшов на контрактну службу і став гранатометником І роти 24 окремої механізованої бригади. Загинув 20 вересня 2015 року, підірвавшись на вибуховому пристрої під час перевірки «сірої зони» в районі 29-го блокпосту на трасі «Бахмутка», поблизу смт Новотошківське на Луганщині. Вибуховий пристрій Олег накрив своїм тілом, прийнявши на себе весь удар і численні осколки. Своїм героїчним вчинком він врятував від загибелі бойових побратимів.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявленні у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Олег Поліщук посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Фото з сайту Чуднівської РДА

Як повідомляв Житомир.info,13 жовтня у Новограді-Волинському на території Свято-Михайлівського собору відкрили пам’ятний знак воїнам, які віддали життя за волю України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі