Події

Зухвалий рецидивіст вийшов з-під варти, бо засідання Житомирського районного суду не відбулося, - речник ГУНП

17 October 2017, 18:23

8 жовтня із приміщення Житомирського районного суду вийшов такий собі Святослав Х., якого поліцейські затримали у березні 2017 року. До того він лише рік як звільнився з місць позбавлення волі (за «законом Савченко») і встиг стільки всього натворити, що нині його справи слухаються у чотирьох районних судах: Баранівському і Житомирському нашої області та Святошинському і Дніпровському м. Києва.

Про це 17 жовтня на своїй сторінці у фейсбук написала керівник прес-служби головного управління Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко.

«Загальний перелік його діянь всього лиш за рік (!) – понад десятка кримінальних статей: розбій, незаконне позбавлення волі або викрадення людини, згвалтування, вчинене групою, незаконне поводження зі зброєю, незаконне заволодіння автомобілем, погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу, крадіжка з проникненням і т.д. Це не повний (далеко) перелік. Щоб краще зрозуміти про кого йдеться – пригадайте зухвалу крадіжку паспортів з відділення столичної міграційної служби та викрадення автобусу 2 березня у Дніпровському районі м. Києва зі стрільбою у поліцейських. Так от, оперативники Житомирщини затримали чоловіка 29 березня 2017 у м. Фастові Київщини за вчинення ним восени 2016 розбійного нападу та зґвалтування у Любарському районі. Кримінальне провадження щодо цих злочинів було передано до суду у травні 2017. Увесь цей період чоловік перебував під вартою. Спочатку запобіжний захід обирався за клопотанням поліції, а згодом (після передачі обвинувачення до суду) продовжувався судом від засідання до засідання. 8 жовтня чергове засідання Житомирського районного суду, де слухається справа, не відбулося через неузгодженість організаційних моментів. Банально не зібралась трійка суддів (злочини, за вчинення яких передбачено покарання більше 10 років, слухаються судом колегіально). Таким чином виникла ситуація, коли термін тримання під вартою не був продовжений», - написала Алла Ващенко.

Чи то з чиєїсь волі, чи то з чиєї халатності, Святослав Х. пішов із зали суду.

«Як і коли його знову затримають поліцейські, бо сумнів щодо його відсутності на наступному судовому засіданні немає, і що за цей період він накоїть – залишається на совісті… ну, ви, певно, зрозуміли кого. До речі, оголошення у розшук, за процедурою, відбувається після 3 неявок у судове засідання», - зазначає речник ГУНП.

Як повідомляв Житомир.info, оперативники карного розшуку головного управління Нацполіції в Житомирській області 26 березня затримали 29-річного чоловіка, причетного до вчинення низки тяжких злочинів на території кількох областей. Чоловіка розшукували з 2016 року за скоєння зґвалтування на території Любарського району, а також розбійного нападу і незаконне заволодіння автомобілем на території Попільнянського району, він також вчинив збройне викрадення маршрутки, яке сталося 2 березня у Києві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі