Влада

За 19 «вирубок» нового асфальту для аналізу треба заплатити 100 тис. грн, - керівник управління Житомирської міськради

18 October 2017, 11:26

Одна «вирубка» асфальту для експертизи коштує 5 тис. грн, зараз треба заплатити за 19 таких «вирубок».

Про це на засіданні міськвиконкому 18 жовтня повідомив в.о. начальника управління житлового господарства Андрій Онищенко.

«19 по 5 тисяч – це треба приблизно 100 тисяч гривень», - сказав Онищенко.

Мер Сергій Сухомлин наголосив, що в бюджеті є кошти і треба заплатити за експертизу.

«Ми тратимо десятки мільйонів гривень (на асфальт) і говоримо про 100 тисяч на аналіз», - зауважив Руслан Годований.

Водночас Сергій Сухомлин зазначив, що «вирубка» шматків асфальту – це неправильно, бо після цього в новому покритті залишаються дірки, які потім призводять до проблем. Але є пересувна лабораторія, яка перевіряє товщину асфальту прямо на місці.

«Нам дешевше один раз купити таку лабораторію і не витрачати кошти на такі «вирубки», а аналіз на хімічний склад можна робити десь окремо», - сказав мер Житомира.

За його словами, вартість такої лабораторії близько 2,5 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 19 вересня у Житомирі на 5 об’єктах комісія відібрала зразки асфальтного покриття. Також 11 жовтня відбулось друге виїзне засідання комісії, під час якого було здійснено відбір зразків на об’єктах капітального ремонту асфальтобетонного покриття прибудинкових територій та проїздів житлових будинків. Відбір зразків асфальтобетонного покриття було здійснено на 7 об’єктах за адресами: вул. Селецька, 13; вул. Вітрука, 47; вул. Вітрука, 32; вул. Вітрука, 27; вул. Селецька, 19; вул. Кибальчича, 14-А та вул. Кібальчича, 20. На всіх об’єктах фактична товщина зрізів перевищує проектну (50 мм).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі