Події

Понад 20 озброєних чоловіків погрожували розправою лісникам у Житомирській області

18 October 2017, 13:24

У Городниці Житомирської області 18 жовтня злочинці обстріляли лісівників.

Про це Житомир.info розповіли у Житомирському обласному управління лісового та мисливського господарства.

«Як повідомив директор Городницького лісгоспу Віктор Мельник, сьогодні вночі (18 жовтня) близько 3 години ночі, невідомі обстріляли бійців лісової охорони. Рейдова бригада Червоновільського лісництва (Новоград-Волинський район) виявила незаконну рубку дубів. Лісова охорона змушена була мати справу із понад 20-ма озброєними злочинцями. Останні без церемоній почали стріляти спочатку угору, потім відібрали у лісівників мобільні телефони і, погрожуючи розправою, втекли разом із зрізаним дубом. Машина лісівників не змогла прослідкувати за шляхом злочинців, оскільки погрожували стріляниною по авто. Це вже не перший конфлікт у віддаленому лісництві, каже директор. Цього разу чорні лісоруби зрізали 14 віковічних дубів. Сума шкоди, заподіяної лісу, вираховуватиметься десятками тисяч гривень. варто нагадати, що лісова охорона була роззброєна у 2014 році», - розповіли у лісовому господарстві.

У прес-службі ГУНП у Житомирській області Житомир.info повідомили, що інформація про порубку дерев надходила до Новоград-Волинської поліції.

«Зранку, 18 жовтня, до Новоград-Волинського відділу поліції надійшло повідомлення про незаконну рубку лісу. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Подія була кваліфікована, як незаконна порубка лісу за ст. 246. Водночас директор Городницького лісгоспу стверджує, що проти охоронців, які чергували вночі, в лісі, були здійснені протиправні дії. Наразі триває опитування, всі обставини події встановлюються», - сказала керівник прес-служби ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Фото надане лісниками

Як повідомляв Житомир.info, у 25 листопада 2015 року екологи розповіли, що вночі у лісі були затримані браконьєри, які погрожували поліцейським «гучними» прізвищами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі