Події

У лісосмузі поблизу Житомира знайшли майже 700 димових шашок й сигнальних патронів

18 October 2017, 13:33

Неподалік села Пряжів Житомирського району поліцейські знешкодили схованку з піротехнікою.

Про це 18 жовтня Житомир.info повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«17 жовтня оперативники поліції викрили у лісі неподалік Пряжева замаскований сховок, в якому знаходилися майже 700 одиниць піротехнічних засобів. Переважну частину з них вибухотехніки знешкодили на місці, решту вилучили для експертного дослідження», - інформує поліція.

За даними відділу комунікації, дані про виявлення підозрілих предметів надійшла до працівників Житомирського відділення поліції від оперативників управління внутрішньої безпеки в області ДВБ НПУ. На місце події, у лісовий масив неподалік с. Пряжів, виїхали фахівці підрозділу вибухотехнічної служби ГУНП та слідчо-оперативна група місцевого відділення поліції.

«Було встановлено, що за сотню метрів від лісової дороги у заглибленні, прикритому ґрунтом та сміттям, знаходилися предмети, схожі на піротехнічні вироби військового призначення. За попередніми висновками експертів – це димові гранати та сигнальні патрони. Загалом із схову їх було вилучено майже 700 штук», - інформує поліція.

Зі слів керівника підрозділу вибухотехнічної служби ГУНП Володимира Підкуйка, за зовнішнім оглядом вилучених предметів можна сказати, що вони пролежали у схроні понад півроку, тому переважна частина піротехнічних засобів зазнали корозії. Транспортувати їх було недоцільно і не зовсім безпечно, тому придатні для дослідження 75 предметів були вилучені, решту знищили на місці.

«Подія була належним чином зареєстрована, за вказаним фактом розпочаті відповідні перевірки», -  повідомляє поліція.

Нагадаємо, 16-17 жовтня цього року житель Житомирської області садив дерево і натрапив на 30 снарядів, а металошукачі знайшли сховок з 44 мінами. 

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно біля школи №7 у Житомирі випадково виявили артилерійський снаряд 76 мм, а під Бердичевом підірвали 26 знайдених на присадибній ділянці артилерійських снарядів.

Фото поліції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі