Місто

Житомирським громадським діячам знову пропонують взяти участь у конкурсі соціально-культурних проектів, які профінансують з бюджету

19 October 2017, 16:07

Представникам громадських організацій та творчих об’єднань Житомира знову пропонують взяти участь у конкурсі соціально-культурних проектів, які профінансують з бюджету у 2018 році. Про це у коментарі Житомир.info повідомила головний спеціаліст управління культури Житомирської міської ради Альона Сердечна.

«До 4 грудня ми приймаємо заявки, а 12 грудня буде сам конкурс на визначення переможців другого конкурсу. Проекти та заходи треба буде реалізувати впродовж 2018 року», – зазначила Сердечна.

За її словами, у 2017 взяти участь у конкурсі на фінансування проектів та заходів виявили бажання більше 15 учасників.

«Це і громадські організації, і творчі об’єднання, і спілки. Тоді виділили близько півмільйона гривень на реалізацію проектів-переможців відповідно до кошторисів, які надавалися. 421 690 грн. Більшість проектів, які обрала конкурсна комісія у травні 2017 року, вже реалізовані. Окрім «Диводій» та проекту по Ольжичу, які реалізовуються до кінця року», – розповіла головний спеціаліст управління культури Житомирської міської ради Альона Сердечна.

Переможцями конкурсу у 2017 році стали Ірина Маренкова з фотопроектом «Обличчя Житомира» та фестивалем файних людей «Диводії», Інна Величко з проектом «Археолог – Олег Ольжич», Аліна Івченко з проектом «Відродження Поліського ткацтва», Олег Земнухов з проектом «Фольклорно-етнографічні свята та фестивалі», Ірина Білоус – з фестивалем толерантності, Тамара Мерцедіна зі школою гідів у Житомирі, Влад Малиновський з концерт голландського композитора, володаря премії Канського кінофестивалю Йозефа ван Віссема та Ілля Грицанюк з проектами «Пам’ятаємо історію – маємо майбутнє!», «Видання альбому Світлани Ніконорової», «Фестиваль сучасного етнічного мистецтва «ВулБа ІХ».

У коментарі журналісту Житомир.info громадський діяч Ілля Грицанюк розповів, що на реалізацію трьох проектів йому виділили 125 тисяч гривень.

«У нас було 3 проекти, з яких один ми реалізували на 100%, другий на 50%, а третій в процесі реалізації. Перший – фестиваль сучасного етнічного мистецтва «ВулБа ІХ», ми влаштовували влітку. Він пройшов чудово. Презентацію альбому Світлани Ніконорової  плануємо на кінець грудня, зараз у розпалі творчий процес. Що стосується проекту «Пам’ятаємо історію – маємо майбутнє!», то ми вже перший етап виконали. У липні ми розмістили борди з нагоди 110 річниці з дня народження Олега Ольжича. У листопаді будуть борди з Миколою Сціборським. На все нам виділили 125 тисяч гривень: 50 тисяч на фестиваль, 50 тисяч на альбом і 25 тисяч гривень на борди», – сказав Ілля Грицанюк.  

Він збирається подаватися на конкурс і цього року.

«У нас є хороші ідеї, говорити про них поки не буду. Але ми будемо пробувати подаватися і цього року», – повідомив чоловік.

Як повідомляв Житомир.info, 29 травня в житомирському конкурсна комісія визначила 8 авторів кращих соціально-культурних проектів, які отримали  фінансування у 2017 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі